24.4.2024. 12:31
0
SDS i Vlada RS pronašli rješenje za radnike stranke koji su bez posla ostali zbog crne liste
FOTO: n1
Nakon što je SDS-u koji je na američkoj crnoj listi ugašen tekući račun, ta stranka pokušava da nađe način da izađe na izbore.

Delegacija stranke u kojoj su bili Vukota Govedarica, Dragomir Vasić i Zoran Latinovićem razgovarala je sa predstavnicima Ministarstva finansija RS i Vlade RS, kako bi pokušali da SDS-u koji je blokiran, budu isplaćena budžetska sredstva.

“Uspjeli smo da nađemo rješenje. Bez obzira na naše političke razlike, zahvalni smo”, rekao je šef Kluba poslanika SDS Vukota Govedarica.

Ova stranka je na OFAC listi od 2004. godine, a mogla je imati samo jedan račun, bez podračuna.

“I mi smo podržali taj zakon o radu, ko zna kroz šta prolaze funkcioneri u RS. Mi smo razumni, predložili smo amandman tada koji nismo spustili u proceduru. Razgovarali smo kako da riješimo radnike SDS koji su u istoj situaciji kao funkcioneri na listi. Radnici koji su zaposleni će na jedan malo drugačiji način, primiti platu za posao koji rade. Ovo nije najbolji način, ali jeste u ovom momentu jedino moguće rješenje”, istaknuto je, piše N1.

Govedarica kaže da će obavijestiti Predsjedništvo stranke i predsjednika Miličevića o dogovorenom, kako bi oni realizovali isto.

Podsjetio je da je način pronađen u zakonu o obligacionim odnosima istaknuvši da mu je drago što su našli zajednički jezik s ljudima iz Vlade.

“Za razliku od onih koji su SDS stavili na crnu listu Amerika i banke koji su ugasile račune, mi smo danas našli rješenje za radnike koje je u skladu sa zakonom”, rekao je Dragomir Vasić SDS poslanik koji je na američkoj crnoj listi i bez ličnih dokumenta i tekućeg računa već 22 godine, od 2003. godine.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.