18.5.2024. 8:54
0
Pronađeno tijelo Njemice čija je snimka 7. oktobra obišla svijet
Izraelske odbrambene snage (IDF) kažu da su pronađena tijela troje zarobljenika koje je Hamas oteo 7. oktobra prošle godine.

Portparol IDF-a Daniel Hagari je rekao da su u Gazi pronađeni Itzhak Gelerenter, Amit Buskila i Shani Louk - njemačka državljanka čiji je snimak dugo kružio društvenim mrežama.

Na njemu se vidi kako je pripadnici Hamasa zlostavljaju u vozilu dok ona leži, naizgled mrtva.

Ranije je pronađena njena kost lobanje, te je porodica saopštila da je najvjerovatnije mrtva, jer im je doktor tada objasnio da je nemoguće da ona preživi bez te kosti.

Louk, Buskila i Gelerenter su prošle godine prisustvovali muzičkom festivalu u južnom Izraelu, odakle ih je Hamas odveo u zarobljeništvo.

Osim Shani Louk (30), vojska je identifikovala druga dva tijela kao tijela 28-godišnje Amit Buskile i 56-godišnjeg Itzhaka Gelerentera.

(Ajdin B.)

Shani Louk
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.