22.11.2016. 13:05
5
Harun Mahmutović: Najlakše se pravit debil i reći ja ništa ne znam
Sudbina košarkaškog kluba Bosna i dalje je neizvjesna. Prema informacijama koje smo dobili , izgleda da se ipak nazire kakvo takvo svjetlo na kraju tunela.

Naime, sporni dug od 180000 koji košarkaški klub Bosna ima prema Nikoli Vučureviću najvjerovatnije je da će biti smanjen, odnosno Vučurović je pristao na takvu soluciju. Poznato je da je rok za isplatu duga 23. Novembar. Prema riječima direktora kluba u ostavci Damira Krupalije sudbina KK Bosna definitivno će biti poznata sutra.

"Vjerujte da još ništa sa sigurnošću vam ne mogu reći. Znam samo da upravo ulazim na sastanak, koji će u mnogome odlučiti o sudbini "Bosne". Nadam se najboljem ishodu", rekao je Krupalija za Source.


Proteklih dana izjavu u medijima dao je i Admir Bukva koji je obnašao ulogu direktora kluba od 2008. do 2013. godine. U svojoj izjavi  rekao je da nikako ne prihvata da sam snosi odgovornost za sve ono što je zadesilo ovaj košarkaški klub i da je čak spreman  pristati  na detektor laži kako bi dokazao svoju nevinost.

 S druge strane  u vezi sa sudbinom Bosne oglasio se Elmedin Konaković, koji je na direktorskoj poziciji u klubu bio od 2003. do 2007. Između ostalog on se odrekao 120000 KM dugovanja koje klub ima prema njemu, a rekao je da će u narednom još više govoriti na ovu temu.

U njihovu odbranu stao je Harun Mahmutović, koji se sa druge strane obrusio na Nihada Imamovića nekadašnjeg direktora "Bosne" rekavši da je on najodgovorniji za sunovrat kluba.

"Sa Konakovićem sam prijatelj dugo godina, a sa Bukovom sam dijelio svlačionicu 4 godine. Dobro znam kakvi su ljudi. Znam da će sada ispasti da ih branim, ali vjerujte postoje činjenične stvari koje mogu potvrditi ovo što govorim. Jer, ako su nakon prve godine svojih  mandata oba dobila produženje ugovora na direktorskoj poziciji kluba, to znači da su posao dobro odradili i da nisu oni ti koji snose odgovornost eventualne poropuste, već predsjednik kluba , a u oba ova slučaja, odnosno mandata, to je bio Nihad Imamović, koji je morao biti bolje upućen u sve što se dešava u klubu, pa i dogovore sa igračima odnosno sa njhovim plaćanjem", izjavio je Mahmutović.

Nihad Imamović našem portalu nije želio davati nikakve izjave na očigledne optužbe koje je na njegov račun uputio Mahmutović. Neke od njegovih izjava koje je dao u pojedinim medijima da ne snosi nikakvu odgovornost kada je riječ o platama igrača za vrijeme njegovog predsjedničkog mandata, posebno kada je riječ o slučaju "Vučurović" i da su ga Elmedin Konaković i Admir Bukva izdali, Mahmutović je nazvao smješnim.

"Najlakše se praviti debil i reći ja ništa ne znam, ja nisam upućen, kao što to radi Nihad Imamović u svojim izjavama. Krivicu ponavljam snosi predsjednik i upravni odbor. Zna se ko postavlja direktora jednog kluba, to je predsjednik i upravni odbor. Obaveza upravnog odbora je da pronađe novac, nema tu puno nejasnoća. Ja sam privatno ogorčen, jer sam doživio istu sudbinu u košarkaškom savezu kao što su to doživjeli Konaković i Bukva u Bosni. Ovdje nema odgovornosti, vjerujte da se ti isti ljudi koji su doveli u ovakvo stanje Bosnu, neće zaduživati u svojim privatnim firmama sa kojima raspolažu, a "Bosnu" su iscrpili do kraja dok su mogli", zaključio je Mahmutović.



Novinar: Admir Oručević

 
5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.