18.5.2017. 13:55
8
"Dok smo mi gledali reklame u Srbiji su gledali penale: Naravno da postoji dugme koje prekida reklamne poruke"
Odluka NS/FS BiH da prava utakmice finale kupa BiH u nogometu između Širokog Brijega i Sarajeva proda Arena kanalima sada se pokazala skandaloznom.

Odluka je donesena je 3.maja u Nogometnom savezu BiH, potvrdio je sekretar izvršnog odbora Saveza Nihad Hodžić, a kako je za Source izjavio Elvir Švrakić direktor Hayat televizije u pregovore o otkupu TV prava s bilo kojom drugom, domaćom stanicom, iz Saveza nisu htjeli ni da se upuštaju, iako tvrde da im je kako uvijek u interesu da čuju druge ponude, što je potpuno suprotno od onoga što su uradili.

"Moja provjerena saznanja, a to nije rekla kazala, govore da je prijenos finalnih utakmica Kupa BiH u nogometu davno dogovoren između našeg Nogometnog saveza i "Arene". Naša televizija je Nogometnom savezu BIH poslala dopis 3. maja u želji da otkupimo prava prijenosa finalnih mečeva Kupa BiH. Ono što je veoma čudno je da su iz Nogometnog saveza upravo 3. maja donijeli odluku u kojoj se naglašava da je "Arena sport" ponudila najbolju ponudu za spomenuti televizijski prijenos", izjavio je direktor Hayat televizije Elvir Švrakić.


Prema Švrakićevim riječima može se zaključiti da su u Nogometnom savezu na stolu imali samo jednu ponudu.

"Znate kako kažu jedna ponuda je najgora ponuda, a u Savezu su je okarakterisali kao najboljom. U odgovoru na naš dopis rečeno je da će se prijenos finala vršiti u HD rezoluciji sa mnoštvom kamera što naravno nije bio slučaj, jer su oba prijenosa bila u SD formatu", govori Švrakić.

Ono što smo sinoć doživjeli u direktnom prijenosu na Arena kanalima  sigurno se nikada nigdje na svijetu nije dogodilo. Naime u trećoj seriji penala, Barišić je postigao gol (2:1) a nakon toga - potop. Krenuše reklame, dok su se pucali penali. I tako dvije minute reklama.

"Meni su se poslije tog događaja javili mnogi gledaoci "Arena" sporta izvan granica BiH. Prema njihovim riječima u trenutku dok smo mi gledali "reklame" u BiH, oni su sasavim normalno odgledali penale na istim kanalima, što samo po sebi navodi na zaključak da je neki početnik na bh. "Arenama" pustio reklame  koje u tom momentu nisu trebale da idu. Naravno da postoji dugme koje bi zaustavilo reklame, međutim dotičnog to sigurno nije zanimalo, možda je pio kafu, možda je navijač protvničkog tima, zdrav razum to ne može objasniti", govori Švrakić.

Pokušali smo kontaktirati uredništvo "Arena sport BH" kako bi dobili obrazloženje zbog čega se dogodio i kako je moguće da se dogodi takav propust za vrijeme direktnog prijenosa jednog sportskog događaja. Međutim do sada nismo dobili nikakav odgovor.

"Regulatorna agencija za komunikacije po svojim odlukama i pravilima zabranjuje prekidanje sportskih događaja koji se dešavaju u kontinuitetu. U košarkaškim utakmicama je to dozovoljeno za vrijeme pauze ili tzv. timeouta. Znači ovdje ima dosta posla za Regulatornu agenciju. Mi smo već podnijeli krivičnu prijavu za Arenu sport, jer smatramo da je to domaći kanal i dostavili smo dokaze da ne plaćaju PDV, doprinose i poreze državi", zaključio je Elvir Švrakić.




Novinar: Admir Oručević

 
8
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.