25.5.2017. 11:03
4
"Džeparoš me gurnuo sa vrata i krenuo da bježi, a ja sam ga uhvatila za kravatu i košulju"
Svi mediji u BiH prenijeli su jučer informaciju kako je hrabra Sarajka savladala džeparoša u jednom od sarajevskih tramvaja. Međutim, munjevitom brzinom do kraja jučerašnjeg dana ova vijest se proširila u cijelom regionu.
Hrabra Sarajka koja je džešparoša "smotala ko sarmu" je mlada Sumeja Frljak osamnestogodišnja učenica trećeg razreda srednje Građevinske škole u Sarajevu. Po završetku nastave Sumeja krenula na posao, jer osim što se školuje, radi u jednom butiku na Ilidži. Za Source portal ispričala je šta se tačno izdešavalo na njenom putu prema poslu.

"Nakon škole krenula sam na posao tramvajem do Ilidže. Kada sam ušla u tramvaj stala sam odmah pored vrata. U tom trenutku iza mene počela su se gurati dva čovjeka, a ja sam zbog njih i zbog velike gužve jedva zadržala ravnotežu. Okrenula sam se kako bi im skrenula pažnju da se primire, međutim jedan od njih je počeo da galami kako mu je ovaj drugi ukrao novčanik. Drugi mi je bio odmah sumnjiv jer je držao sako preko ruku, i osjetio se i na alkohol, priča nam Sumeja i nastavlja.

"U početku sam mislila da se zezaju i da su prijatelji, jer su stajali jedan pored drugog. Kad smo bili blizu Pofalića taj sumnjivi čovjek je počeo da se vrti oko moje torbe koja je bila na mom ramenu. Okrenula sam se i na sav glas povikala 'Šta to radiš čovječe'. Neko od putnika je povikao šoferu da zaustavi tramvaj. U tom trenutku džeparoš me gurnuo sa vrata i krenuo da bježi, ja sam ga uhvatila za kravatu i košulju spriječivši ga da pobjegne", izjavila je Sumeja. 

Na svoje zaprepaštenje niko od muškaraca nije prišao Sumeji kako bi joj pomogao, osim njenog poznanika Mirnesa Softića koji je džeparoša udario nogom u glavu.

"Ni nakon tog udarca džeparoš nije pao na pod, tek nakon što je moja prijateljica Arijana prišla pomogla mi je da savladamo kradljivca. Nevjerovatno je da se niko od tih muškaraca nije udostojio da pozove policiju dok sam ja džeparoša držala pritisnutog na podu. Dok je ležao savladan na podu tamvaja pojedini muškarci su htjeli sa njim da se obračunavaju i da ga udaraju, što sam im onemogućila, jer za takve stvari nije bilo potrebe", govori hrabra Sumeja.

Uradila je ono što bi trebao uraditi svaki građanin grada Sarajeva i ne želi zbog ovog događaja steći popularnost, kao što to pokušavaju 'pojedinci iz tramvaja'.

"Sve se jasno vidi na videu. Sada se na Facebooku i na forumima ti isti "muškarci" hvale kako su oni savladali džeparoša. Upravo se dotični Mirnes na sva zvnona hvali kako je on glavni akter ovog događaja, ali to mi ne smeta, jer na kraju to nije ni bitno, bitno je da kradljivac uhvaćen", izjavila je Sumeja.

Razne priče uvijek kruže, ali ovdje je istina jasna kao dan. Junakinja jučerašnjeg dana je Sumeja Frljak i to ne može niko osporiti koliko god da se trudio.


Novinar: Admir Oručević
4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.