30.5.2017. 13:48
11
"Evo prvi si, zato šuti i poklopi se"
Zrinjski je uspio odbraniti titulu prvaka BiH nogometu. Velike zasluge za ovaj uspjeh mostarskog kluba pripadaju Blažu Sliškoviću, nekadašnjem selektoru reprezetnacije BiH.

Očigledno da je Baka iskoristio svoje veliko nogometno iskustvo, te je savjetima u odlučujućim trenucima znao kako motivisati igrače. Rezultat svega je titula prvaka. Iako mu je to tek prva titula u 20-godinšnjoj karijeri, ta činjenica ne umanjuje njegov uspjeh, kao ni uspjeh Zrinjskog.

Baki i Zrinjskom treba čestitati, a to su mnogi fudbalski stručnjaci i uradili proteklih nekoliko dana. Međutim, kada se sve "smirilo" Baka je svojom izjavom gostujući u emisiji BHT1  "dolio ulje na vatru". Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti.

“Željezničar i Sarajevo gubitnici, čim nisu završili prvi. Zbog čega su gubitnici, to treba da se oni pitaju. Ja znam ko su slavljenici i ko treba da slavi”, izjavio je Slišković.

Ove riječi se nisu nimalo svidjele simpatizerima sarajevskih klubova, a pogotovo legendi Željezničara Nikoli Nikiću koji je svoje nezadovoljstvo zbog ovakvih Sliškovićevih riječi, prenio putem Facebooka.

"Čestitke Zrinjskom na tituli, a Željo i Sarajevo, dragi Baka, nikada nisu i neće biti gubitnici već giganti kao što je i tvoj Velež, a ovi što osvajaju titule, da bi im i čuveni Hudini pozavidio, moraju ustati i pokloniti se kada se spomenu Željo, Sarajevo, Velež, Borac, Čelik i Sloboda" – napisao je Nikić u jednom komentaru.

Kontaktirali smo Nikića kako bi nam objasnio šta ga je to najviše iznerviralo kada je riječ o Sliškovićevoj izjavi.

"Kao navijač sam napisao taj komentar. Željo, Sarajevo, Sloboda, Čelik su ipak veliki klubovi sa veliko historijom, giganti za ovu našu ligu. Ne moraju Željo i Sarajevo osvajati svake godine titulu. Ne znam što se Slišković brine njihovom uspjehu. Ja poštujem Baku, ali svojom izjavom on omalovažava ove klubove. Znamo dobro kakvu su reputaciju imali i u bivšoj Jugoslaviji. Danas treba ustati kada se spominje njihovo ime", ponovio je Nikola Nikić.


Zrinjski je odlučujući korak ka tituli napravio u Bijeljini pobjedom protiv Radnika (1:2). Plemići su do zlata vrijedne pobjede stigli tek nakon što im je u posljednjim trenucima meča sviran u najmanju ruku sumnjiv penal.

"Poslije one lakrdije u Bijeljini ja ne bih ništa komentarisao. Evo prvi si, zato šuti i poklopi se. Naravno nisu ni drugi klubovi "cvjećke".  Sportski je pružiti ruku i čestitati na pobjedi. Druga stvar je na koji način si došao do titule, a čitav svijet je vidio kako su pobjedili. Komična je bila odluka da susret između Radnika i Zrinjskog sudi čovjek iz Gruda, koji je svirao penal koji ja ne bih svom sinu svirao", riječi su Nikića.

Nikić smatra da je Željezničar sebi najveći krivac što se nije okitio titulom prvaka, s obzirom da su Plavi dva kola prije kraja prvenstva imali sve svojim rukama. U razgovoru za naš portal dotakao se u i slučaja "Lendrić", koji je i pored titule najboljeg strijelca lige, sada već možemo reći neslavno završio karijeru u timu sa Grbavice.

"Mali je dobar igrač, mislim da ga je ponijela ta negativna atmosfera. Napravio je ružan gest. On je javna ličnost, profesionalac i morao se kontrolisati u toj situaciji kada su mu navijači psovali, znam da je to teško, ali morao je ostati pribran. Pa kad se samo sjetim šta su sve navijači govrili Nikoli Nikiću, ja sam trebao uzeti šmajser ili pušku i pucati po njima, ali nisam. Ja sam umjesto toga slao poljupce. Pokazivati srednji prst je krajnje neprofesionalno sa njegove strane, pa mogao je onda skinuti i gaće i okrenuti se prema publici, jer to je isto, izjavio je za Source Nikola Nikić.


Novinar: Admir Oručević

 
11
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.