8.9.2017. 12:50
11
"Tri mjeseca ispred haustora nam izvire voda. Sve je puno fekalija, djeca bi se mogla zaraziti"
U posljednjih nekoliko godina, malo je dana kada možemo reći da smo 24 sata bez prestanka imali vodu, a da nije bilo uobičajenih redukcija. S druge strane, svaki dan VIK uredno obavjesti građane u kojim će se ulicama tog dana obavljati radovi na vodovodnoj mreži, odnosno koja će naselja taj dan biti bez vode.

Već smo pisali kako podržavamo rad VIK kada je riječ o sanaciji brojnih kvarova na vodovndnoj mreži u gradu Sarajevu, ali ističemo da bi trebao postojati neki red u njihovom radu. 

Našoj redakciji obratio jedan nezadovoljni stanar Gradačačke ulice u Sarajevu. Naime, na broju 88. prema njegovim riječima ispred ulaza u haustor voda izvire već tri mjeseca. Kako nam je rekao i pored toga što su stanari prijavili kvar, još uvijek se nije ništa dogodilo, odnosno uposlenici Vodovoda još uvijek nisu došli na lice mjesta kako bi sanirali isti.

"Slučaj je prijavljen prije tri mjeseca, kada je počela da curi voda ispred našeg haustora. Ljudi iz Vodovoda su dolazili kako bi obilježili mjesto, ali se nakon toga ništa nije desilo, odnosno niko ne dolazi da riješi naš problem. Već se uhvatila i žabokrečina i vidljivo je da je to mjesto prepuno fekalija i osjeća se smrad", govori nam nezadovoljni stanar čiji je identitet poznat našoj redakciji.



U blizini haustora nalazi se dječije igralište tako da postoji veliki rizik da se djeca igrajući zaraze.

"Sada nam se i pored redovnih redukcija javio ovaj problem. Najgore je sto su djeca izložena tim nečistoćama, jer tu dolaze ptice, vrane, haustor je čitav od fekalija, prinuđeni smo da preskačemo preko te bare kako bi se bar malo zaštitili", govori nam ovaj stanar.



Kako kaže stara narodna poslovica, 'ko radi taj i griješi', samo što bi u ovom slučaju greške mogle imati kardinalan ishod.


Novinar: Admir Oručević


11
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.