27.9.2017. 12:02
2
Amar je dokaz da se rizik isplati: Od pekara do direktora firme
Informacija da je u Kaknju napravljena prva LED sijalica probudila je veliko interesovanje mnogih Bosanaca i Hercegovaca.

Osoba koja stoji iza ove inovacije je mladi Amar Mušeljić, nekadašnji student mašinskog fakulteta, a danas direktor novoosnovane firme AM-ISKRA d.o.o sa sjedištem u Kaknju, koja se bavi proizdvodnjom LED sijalica.

U razgovoru za Source portal Amar je rekao da je zbog nedostatka finsijskih sredstava bio primoran napustiti Mašinski fakultet. Kako bi pribavio potrebna finansijska sredstva jedno vrijeme je čak radio u pekari, ali ni to nije bilo dovoljno.

Odlučio je rizikovati i uz pomoć nekoliko svojih prijatelja uspio je pokrenuti vlastitu firmu.

"Mladi mogu skupiti nekoliko prijatelja, skupiti neki novac, prijaviti se na konkurs, podići kredit i kao udružena snaga probati napredovati i ići dalje", izjavio je Amar za Source portal.

Cijeli razgovor sa Amarom Mušeljićem.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.