5.10.2017. 11:25
7
Karte za BiH-Belgija na crnom tržištu i do 500 KM: Neka vas je sram vaše podjele ulaznica, gdje svaki sarajevski švercer dobio više ulaznica od nas
25. septembra u prodaju su bile puštene ulaznice za kvalifikacionu takmicu između BiH i Belgije. Kao što se i očekivalo ulaznice su "pukle" za tren oka.

Za utakmicu protiv Belgije štampano je 10.300 ulaznica, s tim da je u slobodnu prodaju pušteno blizu 5.000, dok je Nogometni savez Belgije dobio 675 ulaznica, pri čemu će gostujući navijači na raspolaganju imati ukupno 550 za meč protiv BiH.

Ulaznice za meč koji se igra 7. oktobra puštene su u prodaju po cijenama od 30 KM za tribine sjever i istok te 20 za južnu tribinu, s tim da je njihova trenutna cijena na crnom tržištu puno viša.

I ovaj put tapkaroši su bili u akaciji, što ne predstavlja novitet na našim prostorima, ali ni u ostatku Evrope. Na najposjećenijem portalu u BiH, takozvanoj online pijaci OLX.ba, cijene za ovaj presudni susret dosegle su i do 500 KM.

Preprodaja karata za meč BiH - Belgija: Cijene do 500 KM

Kako su potvrdili iz Nogometnog fudbalskog saveza potrvrdili su veliko interesovanje za ovu utakmicu. Izvjesno je da kapacitet stadion Grbavica neće biti dovoljan da primi sve zainteresovane navijače za ovu utakmicu.

Navijačka grupa BH Fantomi Kozara poslala je protestno pismo N/FS BiH gdje su naveli da zbog moralnih razloga neće prisustvovati utakmici sa Belgijom u Sarajevu.

"Da budemo jasni, mi ne tražimo besplatne karte za nas, i nikada to nismo ni tražili. Uvijek smo plaćali tražene karte po cijeni od 30 KM za istočnu tribinu stadiona Bilino Polje u Zenici, a za gostujuće utakmice i puno više, te nam to nikada nije predstavljalo problem. Pišemo ovo kao ogorčena skupina navijača i nećemo Vas moliti, niti od Vas prositi, ali ubrzo će doći utakmice protiv ''niskorazrednih'', manje kvalitetnih reprezentacija kada ćete misliti da ćemo ponovo doći i istaknuti naš prepoznatljivi transparent ''Kozarac'', ali ''ne'' gospodo, nećete vidjeti više ni nas ni naš transparent jer ste nas uvrijedili kao niko i nikada do sada. Neka Vas je sram vaše podjele ulaznica, gdje svaki sarajevski švercer dobio više ulaznica od nas. Eto Vam i ovih naših 20 ulaznica i podijelite ih svojim švercerima, dajdžama, amidžama, strinama i rođacima. Zbog moralnih razloga, zbog naših ličnih stavova, principa i kodeksa, te zbog vaše nezahvalnosti prema navijačima, BH Fantomi Kozarac neće prisustvovati utakmici protiv Belgije u Sarajevu. Neka Vas je stid i sram vaših odluka, navodi se u pismu koje su BH Fantomi Kozarac uputili prije nekoliko dana NSBiH''.


Članovi Izvršnog odbora N/FSBiH su iznenađeni informacijama o preprodaji ulaznica za kvalifikacionu utakmicu BiH - Belgija, osuđuju takve pojave i očekuju da državne institucije poduzmu neophodne zakonske radnje.

Jučer  se oglasio i MUP KS.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u vezi preprodaje ulaznica - karata za nogometnu utakmicu između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Belgije, preduzima potrebne mjere i radnje kako bi došlo do identiteta osoba koje vrše nelegalnu prodaju istih.Nakon što se utvrdi identitet osoba koje vrše navedene nelegalne radnje, policijski službenici će u skladu sa zakonom preduzeti sve neophodno iz svoje nadležnosti, te utvrditi da li se u konkretnom slučaju radi o prekršaju ili krivičnom djelu" - saopćeno je iz MUP-a.

Pobjeda za nastavak nadanja

Zmajevima je potreban pobjeda kako bi zadržali šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo. Iako bi selektor Belgije Roberto Martinez u ovom susretu mogao izvesti kobinovani sastav, Belgija i  sa takvom ekipom djeluje zastrašujuće za svakog protivnika.

U ovom trenutku čovjek na kojem će se sigurno bazirati igra naše reprezentacije je Edin Džeko, koji u Romi igra u izvrsnoj formi. Međutim, pitanje može li Džeko doći do izražaja u subotu. To naravno ne ovisi od njega samog, bitni su njegovi saigrači, jer Edin ne može igrati sam. 

Nažalost, osali smo bez Miralema Pjanića, ali ono što svakako može radovati selektora Baždarevića je povratak Muhameda Bešića, koji će nakon dvije utakmice suspenzije ponovo konkurisat za stastav u posljednje i dvije odlučujuće utakmice za naš tim u kvalifikacijama.

U izjavi za Avaz Bešić je preuzeo odgovrnost za poraz protiv Kipra.

"Odmah da vam kažem ja sam kriv za poraz protiv Kipra. Svi znamo da je bh. selekcija za 50 posto jača kada ja igram. To je skoroz druga ekipa. Ja sam zbog suspenzije koju sam zaradio u Zenici, nakon utakmice protiv Grčke propustio jako bitan meč u Nikoziji protiv Kipra, poraženi smo i smatram da sam ja kriv što me nije bilo un sastavu", rekao je Bešić.

Jedan Hercegovac već je osigurao svoje mjesto na mundijalu u Rusiji, naravno riječ je o legendi Veleža i možda najboljem bh. fudbalskom stručnjaku Vahidu Halilhodžiću, trenutnom selektoru Japana. Popularni  Vaha dao je svoj komentar na utakmicu koja se igra u subotu na Grbavici.

"Ako pobjedimo preostaju nam i utakmice baraža. Vjerujem da postoji jedna ogormna želja. Mi smo poznati po inatu, kad nas otpišu onda igramo kao lavovi. Motiv je najvažniji i pristup utakmici, ako to budemo imali, vjerujem u pobjedu. Igrat će se fudbal i nakon Belgije, nije kraj svijeta ako se izgubi. Grbavica je lijep stadion, gdje osjetiš atmosferu, jer su tribine uz teren. Igrači ne trebaju razmišljati o tome da li će im publika zviždati. Oni treba da znaju da će publika ako se boriš i ako ostaviš srce na terenu prepoznati to i nagraditi aplauzom", rekao je Vahid Halilhodžić.

Kladionice su za utakmicu u subotu ponudile podjednake šanse objema ekipama. Prosječna kvota na pobjedu našeg tima je 2.7, a za pobjedu Belgijanaca 2.4. 



Novinar: Admir Oručević

 

7
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.