25.11.2017. 20:15
1
Mulalić nakon optužbi da je 'nagazio' sudiju: Pa nije niko budala ovdje, jedino ako sam bio na dva različita stadiona
U okviru 16. kola Premijer lige BiH Mladost DK dočekala je na svom terenu lidera na tabeli Široki Brijeg. Utakmica je završena bez golova, a prema prikazanom na terenu obje ekipe mogu biti zadovoljne krajnjim rezultatom.

Kontaktirali smo šefa stručnog štaba ekipe Mladosti Edisa Mulalića koji nam je rekao kako je zadovoljan prikazanom igrom svog tima i da jedan bod protiv Širokog Brijega nikako ne može predstavljati neuspjeh.

"Prvo poluvrijeme nismo bili na svom nivou, Široki je bio bolja ekipa. U drugom dijelu mi smo preuzeli inicijativu, na kraju smo mogli pobjediti, ali mislim da je neriješen rezultat najrealniji ishod. Široki je pokazao kompaktnost, ali to me ne čudi kada su oni u pitanju, jer riječ je o ekipi koja je dugo vremena zajedno na okupu. Malo smo sada prvenstvo učinili zanimljivim. Četiri ekipe u vrhu tabele imaju podjednake šanse za titulu", govori Mulalić.

U 86. minuti susreta Mulalić je morao napustiti teren, jer je isključen. Šef stručnog štaba Mladosti tvrdi da je isključenje dobio zbog toga što je napustio tehnički prostor za vrijeme utakmice. Međutim, u zvaničnom izvještaju koji je napisao delegat susreta Mile Mandić stoji da je pri izlasku s terena psovao i vrijeđao sudiju te da je namjerno nagazio 4. sudiju Zorana Grbića. 

"Poslije utakmice ušao sam u sudijsku svlačionicu kako bih se izvinio sudijama. Tom prilikom oni su mi rekli da sam isključenje dobio zbog napuštanja tehničkog prostora. Poslije se u izvještaju navodi neko vrijeđanje i gaženje sa moje strane. Pa nije niko budala ovdje, jedino ako sam bio na dva različita stadiona. U izvještaju mogu napisati šta hoće, isti situaciju sam doživio i u Mostaru. Treba saslušati nekada i drugu stranu priče, a ne voditi se samo prema nekim izvještajima, to me stvarno boli. Imam deset svojih ljudi na klupi koji su bili svjedoci šta se desilo", izjavio je Edis Mulalić.

Za kraj razgovra Mulalić je prognozirao i sutrašnji vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva koji se od 13 sati igra na stadionu Grbavica.

"Zna svako gdje simaptije mene vuku, ali kao trener Mladosti moram blagu prednost dati ekipi Sarajeva, koja igra u sjajnoj formi. Međutim ni Željeznizničar u tom pogledu mnogo ne zaostaje. Mi smo danas pomogli i jednima i drugima, zbog toga očekujem zanimljiv derbi nakon dugo vremena", zaključio je Edis Mulalić.


Novinar: Admir Oručević





1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.