5.12.2017. 13:35
4
Dva sata prije nesreće na Instagramu objavili snimak vožnje od 200 km/h: Satima su sjekli auto kako bi izvukli njihova tijela
Za samo dva dana na bh. cestama dogodile su se tri saobraćajne nesreće koje su odnijele čak četiri života. U nedjelju na magistralnom putu M-17 na relaciji Sarajevo- Mostar nastradao je vatrogasac Adem Demirović iz Konjica.

Nastradali Demirović upravljao je Golfom 2 i vozeći iz pravca Mostara prešao je u suprotnu stranu na kojoj se u tom trenutku nalazio kamion. Kamion ga je nakon udara nastavio gurati nekoliko metara ispred sebe.

Vijest o smrti Adema Demirovića pogodila je stanovnike Konjica. Inače on je bio pripadnik profesionalne vatrogasne brigade u Konjicu, a nakon nesreće njegove kolege na društvenim mrežama ostavljale su brojne oproštajne poruke.

"Allah dž.š uzima najbolje, najdivnije. Tako je uvijek. Tvoja toplina i dobrota uvijek su nalazile prave adrese. Hvala ti na svemu što si učinio za sve nas. Sada kad tugujemo za tobom, i dalje budi tako dobar na nekom drugom mjestu", pisalo je u jednoj od poruka na društvenim mrežama.

 
Fotografija korisnika/ce Adem Demirovic.
Nastradali Adem Demirović (desno)

Objavljivali snimke brze vožnje

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Đurđevik kod Živinica smrtno su stradali rođaci, 21-godišnji Ahmed i Enes Muratović iz Bašigovaca. Inače, Ahmed Muratović je sin bivšeg načelnika Živinica Hasana Muratovića, aktuelnog poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta u FBiH. 

Saobraćajna nesreća u kojoj su stradali dvadesetjednogodišnji rođaci dogodila se na autoputu M-18. oko 2:30 sati na dijelu magistralnog puta M-18, u mjestu Đurđevik kod Živinica, automobilom marke Volkswagen Passat, upravljao je 21-godišnji Enes Muratović, koji je najvjerovatnije uslijed neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad automobilom, nakon čega je udario u betonski zid, a potom i u objekt pored ceste koji je u vlasništvu Džemala Džahinovića. Od siline udara komadi betona su oštetili kuću razbili prozor, a jedan kamen pao je i na krevet u kojem je Džihanović spavao, koji je nakon nesreće izjavio da je prizor bio stravičan. Treći mladić koji se nalazio u automobilu hospitaliziran je u Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli u Klinici za hirurgiju i nalazi se u stabilnom zdravstvenom stanju.

"Satima su auto sjekli kako bi izvukli njihova tijela. Žao mi je mladih života. Nadležni moraju reagirati, jer je ova dionica veoma opasna", izjavio je za Avaz Džahinović.



Kako piše Tuzlanski.ba nastradali mladići su samo dva sata prije saboraćajne nesreće na instagram profilu objavljivali snimke svoje brze vožnje.

Na snimku kojeg je nastadali Ahmed Muratović postavio na svoj instagram profil, vidljivo je da se automobil kreće brzinom većom od 200 km/h na mokrom i klizavom kolovozu. Nažalost ni slutili nisu da će brza vožnja svega par trenutaka kasnije biti smrtonosna, prenosi Tuzlanski.ba.




Nekoliko sati nakon kasnije na magistralnom putu Biljina - Brčko u selu Čađavica poginula je prema nezvaničnim informacijama Snježana Poštić iz Trnjaka kod Bijeljine.  Kako javlja “RTVBN“, sudarili su se Polo i BMW Poštić je bila suvozačica u Polu kojim je upravljala G.P, koja je zadobila povrede.





4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.