18.12.2017. 21:17
3
Nakon što je sudija iz Ljubuškog 'nokautiran' u Sarajevu: Nije to trebao uraditi zbog jednog auta, ja sam uvijek koncentrisan da ne uradim takvu glupost
Utakmica 10. kola Premijer futsal lige BiH između MNK Centra i KMF Tango prekinuta je u 17. minuti kod rezultata 3:1 za MNK Centar. Razlog prekida je udaranje sudije Romea Primorca iz Ljubuškog od strane kapitena gostiju Dragana Ikonića.

Bila je to nevjerovatna scena kojom su bili iznenađeni kako navijači na tribinama tako i igrači obje ekipe na terenu. 

Nakon udarca Primorac je završio na parketu, a eventualne nove sukobe spriječili su pripadnici MUP-a koji su odmah reagirali.

Za Source portal govorio je Anel Radmilović reprezentativac BiH u futsalu i provotimac MNK Centar.

"Bio je to još jedan gradski derbi  u kojem uvijek ima naboja. Tribine u bile ispunjene i niko nije mogao očekivati da će se desiti nešto takvo. ' Tango' je poveo sa 1:0, mi smo brzo stigli taj rezultat, a nešto kasnije preokrenuli u svoju korist. Kod jednog auta, trebala je da se izvrši izmjena, koja se ja mislim nije izvršila po pravilima. Znam da je kapiten gostiju Dragan Ikonić u tom trenutku primio loptu, sudija je prekinuo akciju, nakon čega mu je pokazao žuti karton. Nejasno ostaje da li je zbog te sporne situacije ili nekih ranijih dešavanja na terenu Ikonić reagovao tako da udari sudiju. Kako god mislim da zbog jednog auta ili žutog kartona nije trebao tako da reaguje, još kao kapiten ekipe i reprezentativac BiH", govori Anel Radmilović.

Slikovni rezultat za anel radmilović
Radmilović: Siguran sam da se Dragan sada kaje

Incident je zabilježen od strane delegata i protiv Ikonića će biti pokrenute disciplinske mjere i sigurno je da ga za napad očekuje teška kazna. Da li je Ikoniću zbog svega ugrožena malonogomenta karijera?!

"Siguran sam da se Dragan sada kaje, ali mislim da je mlad i da je pred njim još dosta vremena. To je jedan dobar igrač i fin momak. Cilj je uvijek da pobjedimo i sudijske greške se dešavaju, možda nekada mogu utjecati i na krajnji rezultat, ali lično ja sam se uvijek koncetrisan i fokusiran da ne uradim takvu glupost, jer nas u protivnom očekuju velike zabrane igranja i novčane kazne", zaključio je za kraj Anel Radmilović.


Novinar: Admir Oručević

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.