22.12.2017. 11:33
0
"Ne mogu prestati plakati jer mog Dekija više nema. Bio je sav utonuo u posteljinu, a usnice su mu bile plave."
Velika tragedija zadesila je poznatog beogradskog glumca Srđana Žiku Todorovića. Njegov trogodišnji sin Dejan premiuno je u snu. Iznenadna smrt potpuno je shrvala glumca i njegovu suprugu Anu koja je prva naišla na beživotno tijelo svog djeteta.

"Zaspao je i oko pola 7 sam ga pokušala probuditi. Bio je sav utonuo u posteljinu, usnice su mu bile plave, ja sam se uplašila i vrisnula. pokušala sam ga probuditi, ali bezuspješno", jedva je izustila potresena majka. Žika je odmah pozvao hitnu pomoć, no dječaku nažalost nije bilo spasa.


Strašna tragedija šokirala je cijelu regiju, a najteže je pala članovima njegove obitelji koje tragedije u posljednje vrijeme ne zaobilaze. Naime, prije tri godine preminuo je i Srđanov otac Bora Todorović. I njegova smrt bila je iznenadna. Bora je u bolnici završio zbog operacije slijepog crijeva, a tijekom oporavka iznenada je pao u komu i preminuo. U kolovozu prošle godine od posljedica moždanog udara umrla je i Žikina ujna, ugledna dramska umjetnica Mira Stupica.

image
Mira Stupica i Bora Todorović

Tri smrti u protekle tri godine zadale su bolan udarac jednom od najboljih srpskih glumaca današnjice. Posljednja je ujedno i najteža. 

"Ovo je pretežak dan u mom životu, toliko smo ga željeli. Posvetili smo mu život, sve je njemu bilo podređeno i ne mogu prestati plakati jer mog Dekija više nema. On nam je bio i noć i dan i sreća i život. Sve ono što smo imali", izjavila je glumčeva supruga za Blic.

Nesretnog dječaka Srđan i njegova supruga Ana dobili 2014. godine nakon deset godina braka. Život im nažalost toliko željenog sina kasno dao, a još brže uzeo.


"Kako se to desilo ni nama nije jasno. Bio je dan prije svega toga na kontroli, bilo mu je bolje, ali je imao malo šlajma pa je bio pod antibioticima. Tada su rekli da ostane još malo kod kuće dok se ne opravi. Nije imao nikave probleme, rekli su da oporavak ide na bolje i da se čak i taj sekret smanjuje, ali se nešto desilo u trenutku i tu je bio kraj. Došao je kući, zaspao i nije se probudio. To je strašno, tri i po godine je imao", kaže Karolina Todorović, druga supruga Srđanovog pokojnog oca Bore.

Karolina Todorović kaže da su Žika i njegova supruga potpuno slomljeni.

"Strašno je, on i Ana su u teškom stanju. Šta mogu, drže se kako mogu. Čitavu noć je rađena obdukcija. Cijelu noć su proveli u bolnici, kažu da se to nikada ne dešava, pogotovo ne tako maloj djeci", izjavila je Karolina.

Sin Dejan kruna velike ljubavi

Ljubav popularnog glumca i djevojke sa Cetinja ni izbliza nije bila slična standardnim vezama poznatih. Upoznali su se na Adi Bojani, a živjeli su daleko od očiju javnosti. Svake godine su ljetovali u malom ribarskom selu Bigovo, u kući glumčevog oca, Bore Todorovića, piše Blic.


Oni koji ih poznaju tvrde da je njihov brak veoma skladan, a sin Dejan je na svijet došao 1. maja 2014. godine.

"Dejanov dolazak na svijet sve nas je usrećio, a roditeljima bih poželio da sebe, kao i sve nas usreće i jednom djevojčicom, rekao je glumčev otac", popularni Đenka za magazin Story 2014. godine.

Svaki njihov dan na moru, počinjao je uobičajeno: Žika svako jutro ide u prodavnicu po hljeb i ostale namirnice, a onda sjedne u jedan restoran pored obale da popije kafu. Popodne njegova supruga ponovo ide u nabavku. On je volio da predveče odvede Anu na pečenu ribu, kada su njih dvoje imali malo vremena samo za sebe.

Srđan Todorović sa suprugom Anom u Bigovu


Žika Todorović je i u intervjuima govorio da ga je očinstvo itekako promjenilo na bolje.

"Život mi se promijenio za 180 speteni, nema više izlazak. Odgovornost je mnogo veća. Prestao sam da izlazim i prije nego što sam dobio sina", ispričao je Žika Todorović u intervjuu za "Mondo".




Trogodišnji sin koga su on i supruga Ana gotovo sedam godina čekali, preminuo je u porodičnom stanu na Vračaru, a prema nezvaničnim prognozama preminuo je od sindroma  "iznenadne smrti".

"Mi smo agnostici i naš sin će biti kremiran i bit će sahranjen pored dede",
objasnila je neutješna majka dječaka. Ona je dodala i to da je obdukcija pokazala da je Dejan preminuo na potpuno misteriozan način: nije bilo trovanja, nije mu stalo srce, nije bilo bolesti, ni od čega nije umro.

I doktorima je enigma zašto mu se desila iznenadna smrt. 

"Bebe zaspe, pa se uguše, ali on ima tri i po godine i reaguje ako ne može da diše, pomjeri se" izjavila je kroz suze za Telegraf mama Ana.


Novinar: Admir Oručević

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.