10.1.2018. 16:03
1
Šta se dešava sa vremenom u BiH? Prošle godine u januaru -25 stepeni, a ove vlada pravo proljeće
Prošle godine u januaru cijelu BiH zahvatili su veliki minusi. Ove godine januar je potpuno drugačiji. Već nekoliko dana u našoj zemlji vlada pravo proljeće. Temperature su mnogo visočije od prosjeka za ovo doba godine.

Kada je riječ vremenskim prilikama u svijetu Sjeverna Amerika se bori sa nezapamćenim hladnoćama, snijegom i ciklonskom olujom, u Australiji vladaju nesnosne vrućine, a temperature iznose i do 50 stepeni. 

Još jedan neviđeni fenomen, koji je posljedica ekstremnih vremenskih uslova desio se u najpoznatijoj i najtoplijoj pustinji na svijetu, Sahari gdje je pao snijeg.

U italijanskim gradovima Rimu i Palermu izmjerene su najviše temperature za ovaj period godine u posljednjih 40 godina.

O vremenskim prilikama u BiH i svijetu telefonski smo razgovarali sa amaterom meteorologom Nedimom Sladićem, a cijeli razgovor možete preslušati u video prilogu.


Novinar: Admir Oručević


1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.