22.2.2018. 13:34
9
"Moja kćerka je vidjela lika koji joj je uzeo mobitel u tramvaju, govorila je okolo ljudima, ali niko nije reagovao"
Pljačke, razbojništva, krađe automobila, provale u stanove, obračuni hladnim oružjem, divljanje na cestama, pucnjave, pokušaji otmica, prijetnje, napadi postali su svakodnevica Sarajeva.

Portparolka MUP-a KS Suvada  Kuldija protekle sedmice u razgovoru za naš portal, istakla je da je da je sigurnosna situacija u glavnom gradu BiH na zadovoljavajućem nivou.

Da li  je to baš tako, da li je policija je izgubila dobar dio autoriteta među građanima, s druge strane koliko smo spremni priskočiti u pomoć jedni drugima na ulici? Da li je glavni grad BiH postao prijestolnica uličnog kriminala na Balkanu?

Uzimajući u obzir trenutno stanje, zasad nemamo razloga vjerovati da će se stanje sigurnosti u glavnom gradu BiH poboljšati.

U video prilogu pogledajte ispovijest građana koji su doživjeli neugodne situacije na ulicama grada Sarajeva.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelji: Alen Alilović i Almir Biber
Montažer: Emir Preljević

9
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.