10.4.2018. 13:20
3
"Bila je u isto vrijeme i sa mnom i s njim. To me uništilo, ali nisam ništa govorio i ništa pitao. Vidio sam nož u autu, sve mi je došlo u glavu"
David Komšić idućih će 30 godina provesti u zatvoru nakon što je na Županijskom sudu nepravomoćno proglašen krivim za brutalno ubistvo Kristine Krupljan u februaru prošle godine.

Nakon što je sutkinja Sanja Mazalin izrekla kaznu, Davidov otac Ivo Komšić potpuno je izgubio živce. Ustao je i demonstrativno počeo pljeskati i vikati. “Bravo, sudite tako jer je dijete iz Bosne“, povikao je Komšić nakon čega je napustio sudnicu.

Slikovni rezultat za david komšić kristina krupljan
Ivo Komšić


Sutkinja Sanja Mazalin kazala je kako nekoliko ubistava u kojima su počinitelji mlađi punoljetnici upućuju na to da nije riječ o pojedinačnom ekscesu, nego o ozbiljnoj anomaliji u društvu.

"Nije se reagovalo kad se trebalo reagovati. Uvijek se nalazilo neko opravdanje: te je to ovakav kvart, te je Kristina to tražila. Uvijek je postojao neko ko će ga zaštititi umjesto da se reagiralo kako to život traži ", rekla je predsjednica sudskog vijeća dodavši kako nasilje ne smijemo tolerirati.

"David Komšić ni u jednom trenutku nije iskazao kajanje i to je posebno zabrinjavajuće. Ali sad konačno mora preuzeti odgovornost. Ovo je poruka i da će počinitelji biti pravično kažnjeni. Kad se ogole sve suhoparne riječi, ovo je jedna tragedija, ovo je potresna smrt mlade djevojke na pragu života, koja je nosila još jedan život. Tragedija je i to što je to učinio mladi čovjek. On je zavio u crno ne samo Kristinine roditelje, nego i svoje roditelje, ali i društvo jer u ovakvom društvu nitko ne želi funkcionisati", rekla je sutkinja Mazalin.


David Komšić nije osuđen zbog toga što je Bosanac. Osuđen je zbog toga što je narcisoidno čudovište koje je počinilo stravičan zločin. A da se ikoga normalnog pita, i njegov otac snosi odgovornost za to što mu je sin učinio jer je on to čudovište stvorio. Ivo Komšić je uz sve to naštetio svakome u Hrvatskoj koga njegova izjava navede da sve naše probleme nastavi svaljivati na Bosnu i Hercegovinu. Mi s tom državom stvarno imamo problema, ali to su problemi dvije države, a ne pojedinačnih ljudi, prenose 24sata.



 
U izjavi za Source portal advokat Aleksasndar Remić istakao je da se kaznena politika u BiH u mnogo čemu podudara sa onom iz Hrvatske.

"Visina kazne koju je Komšić dobio je u skladu sa zakonom, ako bi se gledao zakon u BiH. Slične kazne smo imali u BiH. Naša kaznena politika približno je jednaka Hrvatskoj, možda da je kod njih malo strožija od naše, ali i to zavisi od slučaja do slučaja. Kada je riječ o porijeklu Davida Komšića, to se u ovakvim slučajevima nikada ne gleda, pogotovo zbog toga što je on ovo krivično djelo počinio na području Hrvatske", izjavio je za Source Aleksandar Remić.


"Moja ili ničija"


Komšić je 88 puta nožem ubo i porezao svoju bivšu djevojku koja je preminula od težine povreda. U trenutku napada Kristina je bila trudna s drugim muškarcem. Komšić ju je ubio dok su nakon večere sjedili u njenom automobilu ispred ulaza zgrade u Prilazu sv. Josipa Radnika na zagrebačkoj Volovčici, gdje je Kristina živjela s mamom. Sa suvozačkog mjesta gdje je sjedio, Komšić je Kristinu lijevom rukom pritisnuo na vozačko sjedište kako se ne bi mogla osloboditi i micati. Potom ju je 73 puta ubo nožem te joj zadao još 15 ubodno-reznih rana po tijelu i glavi, većinom u vrat i glavu, prenosi Express.hr.


"Uglavnom sam se dobro snašao, krenuo sam u 8. razred. Bilo mi je ipak bolje u Kiseljaku. Nisam htio ići u redovnu srednju školu. Nije mi bilo do druženja. Tada sam se zaljubio u Kristinu i to mi je bilo najvažnije. Bila mi je sve, nije mi bilo ništa ljepše nego kad me zagrli. Bila je ljubomorna, smetalo joj je kad sam išao s društvom. Prijavljivala me zato lažno policiji tri-četiri puta. Prijavila je i moje prijatelje pa smo ostali 48 sati u pritvoru. Vidjelo se da je to lažna prijava, koja je bila odbačena pa smo pušteni. Sve sam joj opraštao, iako su mi i roditelji i svi govorili da je se klonim. Nisam mogao bez nje, čim bi me nazvala ja bih trčao k njoj. Prvi put je bila trudna, ali je imala pobačaj. Htjeli smo imati dijete. Rekla mi je tri dana prije slučaja da je trudna s drugim čovjekom i da je to samo avantura. Rekla mi je da će napraviti abortus i da će i dalje biti sve po starom. Ja sam joj oprostio. Te smo večeri njezinim autom išli na večeru. Kad smo se vraćali, ja sam vidio mobitel kraj mjenjača i da ima dvije SIM kartice. Ona nije vidjela da gledam mobitel. Na mobitelu sam vidio na drugoj kartici par rečenica i slike luksuzne kuće od tog čovjeka s kojim je bila trudna. Pisala mu je da je dvije sedmice trudna s njim i da je sretna što će dobiti dijete s njim i napisala mu je ‘ljubavi’. On joj je ponudio da odu u Opatiju na odmor. Bila je u isto vrijeme i sa mnom i s njim. To me uništilo, ali nisam ništa govorio i ništa pitao. Vidio sam nož u autu, sve mi je došlo u glavu, cijela situacija, bila mi je sve na svijetu. Kad se parkirala ispred zgrade, ubio sam je i nazvao oca", izjavio je David Komšiću  zasad njegovom jedinom poznatom opisu ubistva, prenose Jutarnje vijesti.


Optužba je tokom sudskog postupka tvrdila da je toliki broj uboda nožem Davidova bezobzirna osveta kad je shvatio da Kristina Krupljan više svoj život ne vidi s njim. Jedna poruka koju je David uputio Kristini, prema riječima njezine majke, bila je: “Bit ćeš moja ili ničija".











3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.