29.11.2018. 11:44
8
"Ne kajem se. Tuđe poštujem, svoje volim". Pa za koga igraš Ognjene, za 'tuđe'??
Osim formiranja vlasti, glavna tema jučer je u bh. medijima bio fudbalski reprezentativac BiH Ognjen Vranješ. Svojim komentarima po društvenim mrežama, pa i nekim intervjuima koje je u proteklom periodu davao za pojedine medije u Srbiji uspio je privući veliku pažnju javnosti.

Kap koja je prelila čašu je svakako njegova nova tetovaža. Lik četničkog vojvode Momčila Đujića, kojeg je Ognjen istetovirao na svom bicepsu.

O djelima, odnosno nedjelima pomenutog četničkog vojvode suvišno je komentarisati, mnogo više brine ponašanje Ognjena Vranješa. 

U nedavnom razgovoru za Srpski telegraf Vranješ je otvoreno govorio o svom statusu u reprezentaciji BiH i odnosu sa saigračima. Nije krio da je imao nesuglasice sa nekima od njih kada se bh. javnost digla zbog njegove prethodne tetovaže, granica RS-a.

"Sa nekoliko igrača u reprezentaciji tada sam imao ozbiljne probleme. Međutim, riješio sam ih na samo svoj, dobro poznati način. Sada je to sve iza nas, sve je u redu. Ne kajem se zbog tetovaže! To je moj stav, niko mi neće nametati svoje. Tuđe poštujem, svoje volim", rekao je Ognjen Vranješ o tetovaži koju je ipak prepravio.


Pa za koga igraš Ognjene, za "tuđe"??

Uspio je Vranješ podijeliti bh. navijače na 'bauštelce' i ove koji su mu i pored njegovih ranijih ispada davali podršku. Da li je novim crtežom na svom tijelu i kod njih 'ispucao' kredit?

Svakako nije nam cilj da kvarimo sjajnu atmosferu koju je svojim dolaskom na klupu Zmajeva donio Robert Prosinečki, ali preko nekih stvari se ne treba preći, pojedincima treba spustiti prag tolerancije. Fudbal je ipak najvažnija SPOREDNA stvar na svijetu. 

O ovoj temi pokušali smo razgovarati sa nekoliko sportskih radnika, bivših reprezentativaca, međutim niko od njih nije želio ništa komentarisati. Kao nije bitna tetovaža, a da li je bitna njena poruka, fašistička poruka!?

Svoj komentar o Ogijevoj tetovaži dao je dugogodišnji sportski novinar Sinan Sinanović.

U video prilogu poslušajte šta je rekao za naš portal.


Novinar: Admir Oručević

8
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.