14.12.2018. 11:31
1
"I dan danas imam noćne more i budim se sa graškama znoja zbog tog poraza Saraj'va. Sjećam se da je trener Jović nakon utakmice sjeo na trotoar i počeo plakati"
Fudbalski video analitičar Ermin Avdić u julu je završio sa svojim angažmanom u FK Sarajevo. Sheriff Tiraspol iz Moldavije je klub u kojem Avdić trenutno radi ovaj posao.

U stručnom štabu Sarajeva bio je od 2011. do jula 2018. godine kada je na preporuku bivšeg trenera Širokog Brijega Gorana Sablića stigao u moldavski klub.

Svima je poznato da su njegovi savjeti pomogli trenerima mnogih velikih klubova i reprezentacija. Najviše se spominje saradnja sa selektorom Hrvatske Zlatkom Dalićem u dvomeču baraža za proteklo Svjetsko prvenstvo protiv Grčke. Dalić je tada javno priznao da mu je Avdić itekako pomogao da pripremi svoju ekipu za tako bitne mečeve.

Hrvatska je tada eliminisala Grčku, a na SP-u napravila pravo čudo i uspjela da se plasira u finale u kojem su poraženi od Francuske.


Cijeli razgovor pogledajte u video prilogu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Almir Biber

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.