5.3.2019. 13:32
3
"Ovo je strašno, svi misle da ja mogu od zraka da živim. Da nisam profesor, bio bih negdje vani na baušteli, u ovoj zemlji ne bih, nema šanse!"
Umjetnik Mensud Kečo govorio je za Source portal.

Protekle sedmice u Velikom parku u Sarajevu ponovo je oštećen spomenik "Nermine, dođi", koji je posvećen srebreničkom ocu Rami Osmanoviću koji doziva sina Nermina da izađe iz šume, jer su pripadnici velikosrpske jedinice tvrdili da im garantuju sigurnost.

Svoje razočarenje nije krio ni autor ovog spomenika umjetnik Mensud Kečo koji je rekao da je ovaj put spomenik namjerno oštećen.

Sa Kečom smo razgovarali u njegovim skulpturama koje su postavljene u gradu Sarajevu, a pitali smo ga da li se ispalti biti umjetnik u našoj zemlji.

Njegov odgovor pogledajte u video prilogu. Cijeli intervju možete pogledati uskoro na Source portalu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Almir Biber

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.