29.3.2019. 18:18
3
"Olimpik igra pošteno i ganjat ćemo ih do kraja. Prijetnje od Ibre Rahimića ne shvatam ozbiljno. Velež nema razloga da bude nezadovoljan, pa imaju sve u svojim rukama"
Trener Fudbalskog kluba Velež , Ibro Rahimić, suspendovan je na jednu utakmicu zbog incidenta koji se desio proteklog vikenda na utakmici između Olimpika i Veleža.

Fudbaleri Olimpika i Veleža proteklog vikenda odigrali su veliki derbi na Otoci, a rezultat je bio 2:2.

Utakmica bila je veoma bitna i za jedne i za druge. Da je izvukao cijeli plijen, Velež bi 'pobjegao' Olimpiku na sedam bodova, i na taj način jednom nogom već zakoračio u Premijer ligu BiH.

Ipak, Vukovi sa Otoke i pred rezultatskog zaostatka nakon prvog dijela utakimce, uspjeli su izbjeći poraz.

Tokom i nakon utakmice strasti su uzburkali trener Veleža Ibro Rahimić i Olimpika Esad Selimović.

Selimović je optužio Rahimića kako je psovao igračima Olimpika Zebi i Stojanović, a posebno grubo se odnosio prema Stojanoviću kojem je psovao “majku ustašku”.

Trener Veleža je ovo potvrdio poslije utakmice, ali je kazao da je bio isprovociran, te da će Stojanović i Zeba zapamtiti dan kada su mu psovali majku.

Rahimić je za ovaj incident dobio zabranu vođenja ekipe sa klupe od jednu utakmicu, pa će tako duel Veleža i TOŠK-a gledati sa tribina.

O ovom duelu razgovarali smo sa Zajkom Zebom, nekadašnjim igračem Željezničara, a danas glavnom uzdanicom Olimpika.

Razgovor sa Zajkom Zebom pogledajte u video prilogu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Amir Biber

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.