10.6.2019. 17:45
3
"Nisam malouman da ne znam da je bolje živjeti u Sarajevu nego u Srebrenici. U svakom trenutku ako poželim mogu napustiti sve i otići u Ameriku"
S obzirom na tužnu prošlost, čije rane još nisu zarasle, biti načelnik Srebrenice nije bio nimalo lagan posao.

Upravo ta funkcija svojevremeno pripadala je Ćamilu Durakoviću. Tokom svog mandata, ali  i nakon  njega borio se za Bošnjake povratnike, kao i za sjećanje na genocid koji je nad Bošnjačkim stanovništvom počinjen od strane sprskog agresora na čelu  sa presuđenim ratnim zločincem Ratkom Mladićem.

Duraković kaže da je oduvijek imao je svoje slobodno političko djelovanje, zagovarao zajednički koncept. To ga je smatra u političkoj karijeri znalo itekako koštati, ali i pored toga nije odustajao od svog političkog stava kojeg se i danas pridržava.

Cijeli razgovor bivšim načelniko Srebrenice Ćamilom Durakovićem pogledajte u video prilogu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Almir Biber


3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.