13.6.2019. 12:03
1
'Zakuhala' se situacija oko Edina Džeke, Conte ne želi otkriti karte. Miralem Pjanić otkrio gdje nastavlja karijeru
Možda ste pomislili da će prelazak Edena Hazarda iz londosnkog Chelsea u Real Madrid biti najveća bomba ljetnog prelaznog roka, ipak Madriđani se ne namjeravaju zaustaviti na tome.

Poznato je to da su čelnici Real Madrida već na početku ljetnog prijelaznog roka doveli srpskog napadača Luku Jovića i belgijskog veznjaka Edena Hazarda, ali tu ne misle stati s pojačanjima. Za ta dva igrača potrošili su 160 miliona eura, od čega je 100 miliona eura otpalo na Hazarda, bivšu zvijezdu engleskog Chelseaja.

Kako doznaju novinari španske Marce, trenutno se radi na transferu 26-godišnjeg Francuza Paula Pogbe iz Manchester Uniteda. Ako neko poznaje Pogbu u dušu, to je svakako Zidane i svjestan je kako mu baš takav igrač treba u veznoj liniji uz starosjedioce Luku Modrića i Tonija Kroosa. Može se očekivati, ako Pogba zaista dođe u Real, kako će Modrić i Kroos imati dosta vremena za odmor iako nisu isti tip igrača. Hazard igra više prema naprijed na lijevoj strani, a Pogba se najbolje osjeća kao ofanzivni vezni. Ipak, možda je i to Zidaneov plan kako bi sačuvao Modrića koji će u septembru proslaviti 34. rođendan i jasno je da njegovo tijelo više ne može izdržati ovakav surov ritam. U svakom slučaju, polako se slaže novi moćni Real...

Cijena? Prema nekim informacijama, Manchester United neće pustiti Pogbu za manje od 150 miliona eura, što je u ovom trenutku, čini se, previše čak i za Real.

Povezana slika

U cijeloj priči bit će važna i Pogbina riječ, a kako se doznaje, 'on gori od želje da igra za svog sunarodnjaka Zidanea'. Čak je procurila informacija kako je spreman doći za manju platu nego što je trenutno ima u Engleskoj ako dobije višegodišnji ugovor (govori se čak o šest sezona!), prenosi Index.hr.

Jučer je objelodanjeno da će veliki rival Madriđana pojačava. Prema riječima je izvršnog direktora Atletica Angela Gil Marina, francuz Griezmann će karijeru će nastaviti u Barceloni.

Griezmann je i ranije pregovarao s Barcelonom, ali se posljednjih dana sve više povezivao s francuskim prvakom PSG-om. Na upit o PSG-u Gil Marin se samo nasmijao.

"Svima je jasno gdje će Griezmann igrati sljedeće sezone. Svi to već znamo, još od marta. Njegov naredni klub je Barcelona", rekao je Gil Marin za katalonski Sport.

Katalonski radio sinoć je objavio da su Ajax i Barcelona dogovorili transfer najboljeg mladog (19) odbrambenog igrača svijeta uz odštetu od 75 miliona eura, ali da Matthijs De Ligt još dvoumu.

Jedna od najvećih zvijezda ljetnog prijelaznog roka nakon toga je i sama potvrdila sve ovo u intervjuu za katalonski sportski dnevnik El Mundo Deportivo: "Moram dobro razmisliti i odlučiti je li mi vrijeme za odlazak u Barcelonu. Želim igrati, a ne biti na klupi. Novac nije važan niti me plaši konkurencija."

Što se tiče konkurencije, De Ligta u Barceloni čekaju Pique, Umtiti, Lenglet i Todibo. Ali klub koji ga toliko želi i skupo plaća, sigurno ga ne bi doveo da bude rezerva.

Osim toga, De Ligta u Barceloni čeka Frenkie De Jong, doslovno nerazdvojni prijatelj iz Ajaxa, a klub u koji je došao tradicionalno je naklonjen nizozemskim i mladim igračima. 

Slikovni rezultat za de light

Italija

Nakon poraza nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u Torinu od Italije rezultatom 2:1, u kojem je Edin Džeko postigao jedini pogodak za našu reprezentaciju, Dijamant nije negirao glasine o njegovom prelasku u Inter.

"Još sam igrač Rome i sada idem na odmor poslije veoma duge sezone. Razgovarat ćemo o ovome kasnije te ćemo vidjeti šta će se desiti, rekao je Džeko.


I novi trener Intera Antonio Conte nije bio raspoložen za priču o transferu Edina Džeke u redove milanskog kluba.

- Sretni smo zbog pobjede Italije, a o transferu Edina Džeke u Inter ne želim razgovarati, jasan je bio iskusni italijanski strateg.

Italijanski mediji već ranije su objavili kako je Džeko već dogovorio lične uvjete za prelazak u redove milanskog giganta. Međutim, ostalo je da dogovor postignu i klubovi. 

Inter i dalje ne uspjeva da realizuje planove, na neki način, oni su taoci Maura Icardija. Napadač je otputovao na odmor u Aziju, ima plan da ostane i pojavi se na pripremama u prvoj nedelji jula.

Ali, Conte ne odustaje, ostaviće ga u Pinetini, neće ga voditi na pripreme. 

Miralem Pjanić bio je jedan od najboljih pojedinaca u ekipi Roberta Prosinečkog na gostovanju u Italiji, ali to nije bilo dovoljno za pozitivan rezultat. 

Utakmica se igrala na stadionu Juventusa, kluba u kojem Pjanić igra sjajno posljednje tri sezone. Ipak, posljednjih sedmica se priča o njegovom odlasku iz „Stare dame“. Spominje se interes Reala, a Pjanić je nakon jučerašnjeg poraza dao odgovor o tome gdje će nastaviti svoju karijeru.

"Vrlo sam miran. Imam četiri godine ugovora i Juventus i ja se volimo. Klub je ozbiljan, još mogu dati dosta toga. Ovdje me vole, imam ugovor, u dobrim sam odnosima s navijačima i klubom koji je veliki",  rekao je Pjanić.

Potom su ga novinari upitali znači li to da ostaje u Juventusu, na što je bh. nogometaš odgovorio: Da, imam još četiri godine ugovora!


Engleska


Pep Guardiola je dobio prvo pojačanje. Naime, ispunjena mu je želja da pojača poziciju desnog beka, Walker dobija konkurenciju, Joao Cancelo će za koji dan postati igrač Građana.

Sportski direktor Juventusa Paratići je bio u Londonu, ne samo kako bi dogovori transfer Portugalca, već pregovarao sa Chelseaem oko dovođenja Emersona Palmijerija koji je pod Sarijem igrao odlično u finišu sezone.

Prema nekim informacijama, City neće puno kupovati, uz Cancela, mogao bi da stigne Rodri iz Atletica koji je dao reč Pepu da će prihvatiti ponudu, ako City plati klauzulu. U slučaju da Sane ode u Bayern, neće tražiti zamjenu, smatra da ima dovoljno ofanzivnih igrača,

Fudbaler Manchester Uniteda Romelu Lukaku rekao je da klub mora da odluči o njegovoj budućnosti i da ne želi da se bavi glasinama.

Lukaku je postigao 12 golova u Premijer ligi prošle sezone, a mediji su špekulisali da bi Belgijanac mogao da napusti klub i pređe u Inter.

Upitan da li će i naredne sezone biti fudbaler Uniteda, Lukaku je odgovorio: Klub mora da odluči.

"Klub mora to da saopšti. Ne želim da se bavim nikakvim glasinama. Igram svoj fudbal i počećemo od toga", rekao je Lukaku, prenijeli su britanski mediji.


Postojala je nada na Stamford Bridgeu da će Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lausannei popustiti i dozvoliti Chelseaju da barem ovoga ljeta dovedu sve što im treba kako bi spremni dočekali odsluženje kazne.

To se nije dogodilo. Sud u Lausannei danas počinje rješavati 18 slučajeva o kojima će donositi odluke ovoga ljeta, a presuda o Chelseajevom slučaju koji je kažnjen zbog nepravilnosti u potpisivanju maloljetnih igrača nastupit će tek 14. augusta.

Prijelazni rok tada će u engleskoj Premier ligi već službeno biti gotov, odnosno Chelsea ovog ljeta neće moći registrovati nove igrače, što će, prema navodima otočkih medija, utjecati i na odluku kluba o nasljedniku Maurizija Sarrija na mjestu trenera.

Iduće sezone londonski klub će morati posegnuti za mlađim igračima iz akademije, odnosno za velikim brojem onih igrača koji su igrali po posudbama svih ovih godina.

Teško je povjerovati da će Massimiliano Allegri pristati raditi u takvim uvjetima, a pitanje je i bi li pristao i Wolverhamptonov Nuno Espirito Santo koji se također spominje kao moguće rješenje za klupu kluba sa Stamford Bridgea.



(Admir Oručević)

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.