1.8.2019. 19:38
1
"Imao sam želju da vidim bordo Grbavicu, jer sam vidio plavo Koševo. Pravi navijači Želje ovo nikada ne bi dopustili! Ovo je erupcija mržnje"
Proteklih nekoliko dana digle su se velike tenzije između navijača Sarajeva i Željezničara oko mjesta odigravanja evropskih utakmica koje u narednom periodu očekuju tim sa Koševa.

Nakon što je definitivno donešena odluka da FK Sarajevo svoje evropske utakmice igra na Bilnom polju, najveće razočarenje doživjeli su navijači bordo kluba.

Kao što to obično biva na društvenim mrežama počela su prepucavanja između sipmatizera dva najveća sarajevska kluba, pa su se tako mogli pročitati različiti statusi koji izlaze iz okvira bilo kakvog sportskog, pa i navijačkog nadmetanja.

Jedni su otišli toliko daleko da su izbacivali slike na kojima je prikazan stadion Grbavica iz ratnog perioda, perioda kada je on strane agresora pretrpio najveća razaranja. To je u najmanju ruku neukusno, pogotovo prema ljudima koji su te četiri godine živjeli pod opsadom u glavnom gradu BiH.

Šta nam takve stvari mogu donijeti u budućnosti? Šta nam to donose 'nove' generacije, da li su svjesni svojih postupaka? Da li bi dueli gradskih rivala u budućnosti mogli prerasti u utakmice visokog rizika!?

O ovoj temi razgovarali smo sa dugogodišnjim sportskim radnikom i fudbalskim trenerom Miralemom Holjanom.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i motažer: Almir Biber

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.