12.12.2019. 13:10
2
"Koliko znam dosta tih novih migranata koji su stigli iz Bihaća su zaraženi šugom. Ljudi izbjegavaju da se voze autobusima, jer ih tu ima najviše"
Očigledno je da se smještaj ilegalnih migranata u BiH rješava stihijski, a to najbolje pokazuje stanje u kasarnama mjestima Ušivak i Blažuj kod Sarajeva. Kada je blizu 700 migranata iz Vučjaka kod Bihaća deportovano u kasarne u Ušivku i Blažuju nastala je opšta pometnja.

Mještani Blažuja, Hadžića i okolnih mjesta od jučer su u strahu. Kako je jučer za medije izjavio Osman Đuderija,  predsjednik mjesnog odbora i član Savjeta MZ Blažuj, građani su ogorčeni načinom na koji su migranti smješteni u Ušivak i Blažuj.

"Niko još ništa ne pravi. Tu su prazni hangari i dole je beton. To je potpuno neuslovno. To su najvjerovatnije uradili da bi raščistili Vučjak i da se kutarišu migranata i prebace ih ovdje nama. To je van svake pameti. Muče i migrante i nas ovdje. Svi će imati problema. Najbolje bi bilo da ih vrate odakle su došli na područja koja nisu ratom zahvaćena - izjavio je Đuderija.

“Strah nas je, pogotovo nas djevojke. Ovdje ima jedan kafić gdje se oni okupljaju i da bi došli do škole mi moramo tuda proći. Naravno da nas je strah i nije nam svejedno“, izjavila je za O kanal jedna mještanka Hadžića.

O migrantskoj situaciji razgovarali smo sa Maidom Đelilovićem, stanovnikom Općine Hadžići.


U priloženom videu poslušajte šta je rekao za naš portal.


(Admir Oručević)

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.