11.3.2020. 14:04
0
Sablasne fotografije Italije: Pogledajte kako izgledaju ulice u većim talijanskim gradovima
Milano
Venezia
Rim
Rim
Rim
Verona
Firenza
Siena
Trst
Bologna
Padova
Verona
Parma
Milano
Lecce
Perugia
Palermo
Procenat smrtnosti od koronavirusa uglavnom u svijetu kreće oko 3,5 posto. Kada je u pitanju Italija, u kojoj je očito, ako zanemarimo Kinu kao izvorište koronavirusa, trenutno najgora situacija u svijetu, u Italiji je trenutno zaraženo 10.149 osoba, dok je do sada preminula 631 osoba, a prema raspoloživim podacima ozdravilo je 724 ljudi.

Dakle, trenutačno gledano, u procentima, u Italiji je od ukupnog broja oboljelih preminulo oko 6,2 posto osoba, dok se trenutno kao oni koji su ozdravili vodi 7,1 posto ljudi. Preostalih 86,7 posto zaraženih je i dalje u fazi liječenja.

Italijanske vlasti i dalje pozivaju građane na maksimalan oprez. Zabranjuju im izlaske iz domova i susrete s drugim osobama. 

Dok se Italija probudila suočena s drakonskim mjerama kojima pokušava spriječiti širenje koronavirusa od kojeg je samo u utorak umrlo 168 ljudi, stanje u Kini se poboljšava i vlasti tvrde da su novi slučajevi zaraze uglavnom uvezeni iz inozemstva. Stanovnici Italije pozvani su da ostanu u kućama i odlaze samo na posao, u trgovinu ili kod doktora.

Vlasti sjevernih oblasti Lombardije i Veneta traže od centralnih vlasti pooštravanje mjera opšteg karantina u zemlji. Konkretno, predloženo je da se osim apoteka i prodavnica zatvore sva preduzeća i institucije, obustavi saobraćaj, a nastave s radom samo najneophodnije komunalne službe, kao što je na primer, služba za odvoženje smeća. 


U galeriji pogledajte kako izgledaju ulice nekih od većih gradova u Italiji. Uslijed novih mjera, ulice u Italiji su puste, a to govore i fotografije mjesta koja su inače magnet za turiste, ali i domaće stanovništvo, a danas izgledaju kao da tamo niko ne živi.


(Admir Oručević)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.