1.9.2020. 12:00
0
Prvi dan škole: Ni maske ne mogu sakriti osmijeh đaka prvaka
U Kantonu Sarajevo danas je prvi dan nove školske 2020/2021. godine.

Jutros smo posjetili sarajevsku starogradsku osnovu školu „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“ koja je uspješno organizirala doček đaka prvaka u novu školsku godinu u svom školskom dvorištu. 

U razgovoru sa direktoricom škole Eminom Hrnjić saznali smo da su se uposlenici potrudili da se ispoštuju sve mjere u skladu s propisanim smjernicama, ali i da prilagode ambijent svečanom danu, te učenicima prvog razreda na prigodan način požele dobrodošlicu i sretan početak njihovog školovanja, u što smo se i sami uvjerili okom kamere.

Na licima đaka prvaka mogli smo primjetiti osmijehe koji nisu mogli sakriti ispod svojih maski. Svakog učenika na posebno određenoj stolici na kojoj je dočekan čekao je prigodan poklon koji je obezbijedila Općina Stari Grad Sarajevo.

Danas je posebno uzbudljiv i radostan dan, kako za njih, tako i za njihove roditelje i učitelje. Ova školska godina posebno će biti zahtjevna zbog pandemije koronavirusa s kojom se bori naša i sve zemlje svijeta.

Dobrodošlicu prvačićima poželio je i načelnik Općine Stari Grad, Ibrahim Hadžibajrić. Podsjetimo, ova Općina je svim prvačićima obezbijedila ruksake i školski pribor.



Novinar: Admir Oručević

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.