7.10.2020. 19:10
0
Bajević i Džeko optimisti, kapiten kapitenski: Ne želim da razmišljam o transferu u Juventus, sutra igramo utakmicu godine!
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je odradila posljednji trening prije sutrašnjeg meča sa Sjevernom Irskom u polufinalu baraža Lige nacija.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je odradila posljednji trening prije sutrašnjeg meča sa Sjevernom Irskom u polufinalu baraža Lige nacija. 

Selektor Dušan Bajević kazao je na press konferenciji da se tim dugo priprema za ove dvije utakmice.

"U ovom momentu smo bolja ekipa po kvalitetu. Dobro se poznajemo. Vjerujem da s velikom borbenošću, zalaganjem i odgovornošću možemo dobiti utakmicu. Sve ćemo dati od sebe da igramo i drugi meč i da se plasiramo na EURO", rekao je Bajević.

On je za predstojeće mečeve pozvao i nekoliko novih igrača u tim, a o tome ko će dobiti priliku zavisit će od igre. .

Kapiten Edin Džeko kazao je da sutra igraju najvažniju utakmicu ove godine. 

"Sve što se dešavalo u proteklom periodu i transferu ne želim da razmišljam. Fokusiran sam na reprezentaciju i sutrašnju utakmicu", rekao je Džeko.

On je dodao da je u fudbalu sve realno i da nema istinskih favorita.

"Danas svi igraju fudbal, ja to najbolje znam. Igram dosta godina u Evropi i nikoga nije lako pobijediti. Ako ne daš sve od sebe, teško ćeš ostvariti željeni rezultat. Poznajemo mi Irce, oni poznaju nas. Ne možemo jedni druge iznenaditi. Te dvije utakmice ne trebaju nam davati lakoću u igri. Poznati smo da možemo potcijeniti neku reprezentaciju. To ne smije biti slučaj sutra, s obzirom na to da i oni znaju kakvu imaju priliku da idu na EURO. Znam kakvi su i znam da će dati i više od maksimuma", kazao je Džeko.

Susret se igra na stadionu Grbavica s početkom u 20:45 sati. 


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo
Tekst: Patria

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.