12.11.2020. 15:31
1
Kako izgleda 'put pacijenta' u Covid ambulanti Saraj-Polje: Evo koliko sati morate čekati za pregled
Iako je najava uvođenja novih Covid ambulanti trebala smanjiti gužve, ne možemo potvrditi da su u tome nadležni uspjeli.

Ako uporedimo današnju situaciju ispred Covid ambulante na Saraj-Polju u odnosu na onu od prije nekoliko dana, možemo kontatovati da se situacija nije znatno popravila.

U razgovoru sa nekim od prisutnih građana, dobili smo informacije da se na pregled (laboratorisjki nalaz krvi i snimanje pluća) ispred ove Covid ambulante čeka i do 7 sati i da se on odvija u tri 'faze čekanja'.

'Put pacijenta' prema riječima ljudi koji su obavili pregled u Domu zdravlja Saraj-Polje izgleda ovako:

 - tri do tri i pol sata čekanja ispred zgrade Doma zdravlja Saraj polje

 - nakon što dobijete dozvolu za ulazak u zgradu, prinuđeni ste na novo čekanje od nekih sat i pol, kako biste po uputnici vašeg doktora opšte prakse snimili pluća

 - pregled ćete finalizirati sa čekanjem od još jedan sat kako biste izvadili krv


Kakvu smo situaciju zatekli danas ispred Covid ambulante Saraj-Polje pogledajte u priloženom videu


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.