24.12.2020. 17:58
0
Viječnik NiP-a sa najviše glasova u Novom Sarajevu suspendovan iz stranke: Mi onoga sa najviše glasova nabijemo nogom!
Nešto više od mjesec je prošlo od održavanja Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini.

U stranci Narod i pravda (NiP), koja je u Kantonu Sarajevo druga po ukupnom broju osvojenih glasova i mandata u općinskim vijećima, dešavaju se u najmanju ruku čudne stvari.

- Poštovani sugrađani, upamtite dobro ova lica jer ovo su ljudi koji će se u naredne četiri godine zalagati isključivo za vaše interese i boriti za ostvarenje vaših potreba – navodi se na Facebook stranici Općinskog odbora NiP-a Novo Sarajevo uz priložene fotografije izabranih vijećnika. 

Na fotografiji, naime, nema fotografije Srđana Srdića, aktuelnog općinskog i gradskog vijećnika koji je osvojio uvjerljivo najveći broj glasova od svih kandidata NiP-a u Novom Sarajevu. Srdić je sa osvojenih 1.959 glasova sa 22. pozicije na listi stigao na prvo mjesto, prenio je Faktor.

Ovu vijest na svom FB profilu objavio Adis Pljevljak  još jedan vijećnik NiP-a uz natpis: 

"Mi onoga sa najviše glasova nabijemo nogom, a ne prikrivano njegove lopovluke i malverzacije koje je radio u toku izbora. Klošaru Srđan Srdić", napisao je u svojoj objavi Pljevljak.

Kontaktirali smo Pljevljaka, koji je odbio davati izjave za naš portal, uz obrazloženje da on ne želi davati izjave o pomenutom slučaju, te da takve stvari on prepušta stranci, dok je Srđan Srdić našem novinaru kazao da je i dalje član Nip-a i da čeka zvaničan stav stranke.

Kontaktirali smo centralu ove stranke, ali su nam kazali da smo na pogrešnoj adresi.

Iz pouzdanih izvora koje imamo u ovoj stranci dobili smo informaciju da je Srdić suspendovan već duži period, tačnije odmah nakon lokalnih izbora.

"Na dan izbora, Srdić je imao određena zakonska kršenja, koja sada preispituju nadležne institucije. Od tog trenutka on je suspendovan. Nakon toga je formirana disciplinska komisija i proveden diciplinski postupak protiv njega i donešena odluka o njegovom isljučenju. Na ovu odluku on je uložio žalbu predsjedništvu stranke. Procedura je pri kraju da se to razriješi", rekao nam je naš izvor.

Pokušali smo doći do Elmedina Konakovića kako bi čuli njegov stav, ali predsjednik stranke nije odgovarao na naše brojne pozive.



(Admir Oručević)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.