8.1.2021. 11:57
0
Detalji torture koju su doživjeli naši rukometaši u Estoniji: Zatvoreni smo bili dva dana u hotelu, davali su nam suhu hranu...
Vojislav Rađa, član Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH, izrazio je veliko ogorčenje zbog onoga što su našoj delegaciji spremili Estonci.

Poraz od Estonije je bio bolan, pogotova kada se uzme u obzir da smo kvalitetnija ekipa, što su naši momci pokazali u većini susreta sa Estoncima.

Međutim još više boli odnos koji su domaćini priredili našim reprezentativcima.

Rađa nam je kazao kako su dva dana bili zatvoreni u neuslovnim sobama i da su proživjeli pravu torturu.

Zatvoreni po ćelijama 48 sati, bez prava na terasu da izađu, bez obroka dva dana. Možda su od deda sačuvali negdje i gasne komore pa i u to još da nas strpaju. Od 2.1. do 5.1. naši igrači su testiran 3 puta na COVID-19 i svi su negativni,to gospodi iz EHF i Estonije nije dovoljno. Momci izdržite i ovo poniženje, odigrajte utakmicu i pobjedite,za sebe i sve one koji vas podržavaju i vole. Teško neko razumije ovu generaciju sportista, koja postiže vrhunske rezultate na reprezentativnom i klupskom planu, u klubovima imaju podršku a od ove naše "države" zbog kriminalca i državnih činovnika, stranačkih poslušnika ni marke podrške", naveo je, između ostalog Rađa na svom FB profilu.

Davali su nam suhe neke obroke za jelo. Nekorektno ponašanje, ali u Estoniji se to uvijek dešava. Sjećam se i prije 10 godina, kada sam ja bio selektor, dešavale su se tako neke loše stvari izjavio je Rađa za medije.


Kontaktirali smo Rađu i telefonski porazgovarali o dešavanjima u Estoniji.


(Admir Oručević)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.