16.3.2021. 10:25
2
"Ako treba prodat ću i jedno svoje auto za vakcine. Auta smo kupili od našeg rada, znamo da to ljudima bode oči"
Proteklog vikenda Kanton Sarajevo bio je u lockdownu. Koliko efketa je on imao najbolje govori izjava premijera KS Edina Forte koju je nakon zaključavanja glavnog grada dao novinarima.

"Lockdown samo u Sarajevu nema smisla", rekao je Forto.

Sarajevski ugostitelji i estradni radnici su svoje nezadovoljstvo mjerama koje je donijela Vlada KS izrazili mirinim porotestima, prilikom kojih su naglašavali da parcijalna rješenja nemaju svrhu, te da je potpuni lockdown jedino rješenje problema.

Naša ekipa je razgovarala sa Danijelom Džafićem, jednim od predstavnika estradnih radnika u Sarajevu.

Govorili smo o situaciji u kojoj se našao ugostiteljski sektor.

Kazao nam je da ugostitelji i estradni radnici planiraju podnijeti tužbu protiv premijera Forte i njegovih saradnika, zbog kako nam je rekao neustavnog lockdown-a. 

Cijeli razgovor pogledajte u priloženom videu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.