24.3.2021. 9:54
2
"Kaže meni Ifet: Skloni Sanelu sa slike, eto ti ujutru Avde, hajmo se kladiti! Rek'o hajmo. Naravno, izgubio sam opkladu"
Nakon odluke Vrhovnog suda FBiH da se po drugi put ukine oslobađajuća presuda Ljubi i Bekriji Seferoviću koju je ptethodno izrekao Kantonalni sud u Sarajevu, otac stradalog Dženana Memića, Muriz Memić, u izjavi za Source portal kazao je kako nije iznenađen ovim slijedom događaja.

"Vrhovni sud FBiH pokazao je svu bijedu bh. pravosuđa i pokazali su da ipak mafija upravlja pravosuđem. Pored tolikog broja dokaza da se ne radi o saobraćajnoj nesreći, mislim da je ovo prešlo svaku granicu. Mogu im reći da se nisam nasekirao, sa sam se nasekirao 8. februara 2016. Ovi će se više nasekirati, jer njih su jučer pogodile krivične prijave diciplinskim tužiocima. Prvo su obavjestili medije, advokata Rusmira Karkina ni nas nisu obavjestili. Moje mišljenje je da ovo sudsko vijeće, znači Dragan Čorlija, Slavko Marić i Emir Neradin, ismijavaju žrtvu, odnosno ismijavaju moje mrtvo dijete. Očekivali smo ovu odluku, to sam izjavio prije dva mjeseca, jer su koliko znamo tražili novog vještaka. Krivične prijave su sigurno utjecale na ovu odluku, ali evo kažem im da nikada neću stati i najvjerovatnije da će krivične prijave ići i članovima vijeća Vrhovnog suda", govori Muriz Memić.

Kaže da će nakon što se bude konsultovao sa svojim advokatom znati koji su njegovi naredni koraci u ovom slučaju.

"Ovo su igre bez granica, pored toga što vide da se hapse odgovorni, da imamo priznanja u državnom tužilaštvu, gdje svjedoci i osumnjičeni  priznaju šta su uradili, Vrhovni sud donosi ovakvu odluku. Neviđeno i nečuveno", kazao je Memić.

Upitan da prokometariše zbog čega je u posljednjem periodu, kako se moglo zaključiti po medijskim natpisima, došlo do nesporazuma između njega i novinara Avde Avdića, Memić je rekao:

"Avdo Avdić je pokazao da je sluga ovog sistema. Davno mi je advokat rekao, kada su počela hapšenja u državnom tužilaštvu, 'Sad prati ko će šta pisati, konkretno šta će Avdo pisati'. Mi znamo za koga Avdo radi, s kim ispija kafe, da ih ispija sa Dalidom i Osmicom. Da je Avdo dobronamjeran, on bi gledao da mi pomogne, jer ja tražim ubice svog djeteta, ovaj sistem ih skriva. Avdo zna o čemu se radi. Ono sa slikom smo namjerno uradili, jer smo znali kakav će Avdin komentar biti na uklanjanje Sanele Prašović-Gadžo sa slike. Kaže meni Ifet, 'Skloni Sanelu, eto nam ujutru Avde, hajmo se kladiti'. Rekoh hajmo. Bio je upravu, izgubio sam opkladu. Njega boli što ja želim da otkrijem ubice svoga djeteta. Nije svjestan da se može naći u toj situaciji, jer je i on otac. Skroz je nekorektan", rekao je Memić i dodao:

"Mislim da postoji opcija da napravimo jedno protestno okupljanje u koroni, ali ćemo još malo razmotriti tu opciju", kazao je za kraj razgovora Muriz Memić.


Novinar: Admir Oručević

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.