27.3.2021. 9:22
0
Nedim Sladić jučer boravio u Beogradu gdje se vakcinisao AstraZenec-om, evo kako se danas osjeća: Reakcija koju imam na vakcinu je blaga, pulsirajuća i podnošljiva glavobolja
Poznati bh. meteorolog Nedim Sladić jučer je boravio u Beogradu gdje se vakcinisao protiv koronavirusa.

Nedim je jedan od mnogih Bosanaca i Hercegovacca koji se odlučio na ovaj korak, nakon što vlasti u BiH to nisu omogućile svojim građanima na vrijeme.

Nedim je za naš portal opisao proceduru koja naše građane čeka po dolasku u Beograd.

"Kada dođu Beograd, ljudima nije potrebna potvrda da su se prijavili. Predaju svoj pasoš i potpisuju jedan obrazac da su upoznati od mediscinskog tehničara o svim neželjenim reakcijama na određenu vakcinu koju primaju, u mom slučaju to je bila AstraZenec-a. Poslije toga idu na informacioni pult, gdje prijavljuju svoje podatke, nakon čega slijedi vakcinacija. Sav process je bezbolan, poslije primanja vakcine čekate nekih 15-ak minuta. Medicinski radnici koji su na punktovima za vakcinisanje zaista su temeljeti kod svih pojašnjenja i nemam nikakvih zamjerki.  govori Sladić, i dodaje da se nakon jučerašnje vakcinacije dobro osjeća.

"Evo skoro 24 sata poslije vakcinacije osjećam se dobro, jedino je prisutan umor, vjerovatno od puta. Reakcija koju imam na vakcinu je i blaga, pulsirajuća i podnošljiva glavobolja. Ostalo, baš ništa,", kazao je Sladić za Source.


Pitali smo Sladića da li ima neke informacije da li će se građani BiH u Srbiji moći vakcinisati i poslije 29. marta, kada ističe rok vakcinama koje su se proteklih dana koristile za vakcinnaciju građana naše zemlje.

"Nažalost, ne raspolalažem tim informacijama, ali je činjenica da određenom broju vakcina ističe rok poslije tog datuma", kazao je Sladić.


Novinar: Admir Oručević

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.