31.3.2021. 9:25
2
Dolazak hurmi u BiH postao hit na društvenim mrežama: Ko će prvi pojesti hurmu...Vakcine, ne hurme Bisera, vakcine...
Informacija da će Saudijska Arabija donirati 50 tona hurmi izuzetnog kvaliteta BiH, sasvim očekivano, postala je meta podsmijavanja. Na društvenim mrežama mogu se naći brojni komentari i statusi koji na duhovit, ironičan i sarkastičan način opisuju izuzetnu donaciju koju ćemo dobiti od naše braće iz Saudijske Arabije.

Podsjećamo, kako su prenijele agencije, ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Osama bin Dakhel al-Ahmedi uručio je jučer u Kulturnom centru Kralj Fahd u Sarajevu veliki broj paketa hurmi, nekim institucijama i humanitarnim organizacijama.

”Okupili smo se da bismo pokrenuli projekt donacije 50 tona hurmi izuzetnog kvaliteta građanima Bosne i Hercegovine. Ovo je samo nastavak rada Kraljevine Saudijske Arabije u oblasti unapređenja humanitarne situacije u svijetu općenito”, kazao je novinarima.

U trenutku kada svi očekujemo da napokon dobijemo vakcine, a da ne stignu putem neke sadake, nama dolaze hurme. Pa hajde, bolje išta nego ništa. Makar malo da zasladimo ove gorke trenutke u kojima se nalazimo i ojačamo naš imunološki sistem. Poslije hurmi doći će i vakcine abd, bar se nadamo. Nedostatak senzibiliteta u najmanju ruku.

Ko će prvi pojesti hurmu, odnosno koji će se to bh. političar prvi usuditi da ih javno degustira i ocijeni njihov kvalitet,  ostaje da vidimo.

U nastavku vam donosimo neke od najzanimljivih reakcija sa društvenih mreža:













Objavljuje Raja sa biroa OfficialUtorak, 30. ožujka 2021.










(Admir Oručević)

 

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.