26.4.2021. 14:59
1
Čampara o potezu Efendića: Ohrabrio je mnoge da budu svoji, a ne od nekih 'braca i seka'. Osipanje se neće zaustaviti sa Semirom Efendićem
U medijima se tokom protekle sedmice pojavila informacija da je aktuelni načelnik općine Novi Grad Semir Efendić napustio Stranku demokratske akcije (SDA).

Danas je na zvaničnom Facebook profilu ovu informaciju potvrdio Semir Efendić te otkrio u koju stranku prelazi.

- Obavještavam javnost da sam podnio neopozivu ostavku na mjesto člana Glavnog odbora SDA i potpredsjednika Općinskog odbora SDA Novi Grad Sarajevo te istupio iz članstva u stranci. Tačno je da je Predsjedništvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) na sjednici koja je održana u petak, usvojilo prijedlog da budem imenovan za vršioca dužnosti predsjednika te stranke. Više detalja o svemu ovome na pres-konferenciji koja će biti održana u srijedu, 28. aprila 2021., sa početkom u 11 sati u hotelu "Europa" - napisao je Efendić. 
 
Podsjećamo, Efendić je već nekoliko godina u sukobu sa svojom ranijom strankom SDA, što je kulminiralo spornim izborom Fikreta Prevljaka za predsjednika Kantonalnog odbora SDA u Sarajevu, gdje je Efendić bio protukandidat.

Prije samo dva dana, Amer Jerlagić je potvrdio da je podnio ostavku na poziciji predsjednika Stranke za Bosnu i Hercegovinu. 

Komentar o potezu Efendića zatražili smo od Aljoše Čampare, još jednog nekadašnjeg člana SDA stranke.

"Efendić je krenuo stopama svih onih odvažnih kadrova SDA kojima su legitimitet davali građani na izborima, a ne stranački vrh. Osipanje se neće zaustaviti sa Semirom Efendićem, rekao je Čampara.

Dodaje da su u ovu borbu krenuli zajedno prije godinu dana.

Htjeli smo bolju SDA, onu koja će dati šansu mladim, obrazovanim, sposobnim ljudima, htjeli smo popravljati stanje radom, ali bolesna ambicija dijela ljudi iz vrha stranke koji su o tome donosili odluke to nisu vidjeli kao ispravan put. Njihova percepcija ispravnog već godinama urušava SDA. Zbog njihove pogrešne percepcije i politika SDA je krenula putem koji je sušta suprotnost od principa koje je zagovarao rahmetli Alija Izetbegović.  SDA je  osim Efendića istjerala Konakovića, mene, Musića i mnoge druge sposobne kadrove, kazao je Čamapra za Source. 

Pozet Efendića nazvao j hrabrim.

Semir je često bio hrabar više od onog što je dozvoljavala Centrala SDA, a nakon što je objavio snimak Asim, ohrabrio je mnoge da budu svoji, a ne da od nekih 'braca i seka', zaključio je Čampara.

 

Novinar: Admir Oručević

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.