10.8.2021. 12:55
6
"Od Adema Zalihića nisam tražio viski, nit' smo slali nekoga u 'Mercator' da ga kupi. U životu ga nisam probao, ne pijem alkohol. Ako je SDA ponosna na njega, želim im što više takvog kadra"
Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo na jučerašnjoj sjednici nisu usvojili zaključke koji se odnose na formiranje vakcinalnih punktova u svim domovima zdravlja u općinama u KS, a što je bio prijedlog Kluba zastupnika SDA.

O vakcinaciji u kantonu Sarajevo govorili smo sa ministrom zdravstva KS, Harisom Vranićem.

Vranić smatra da je globalna kampanja za vakcinaciju protiv COVID-a zakazala, ali da s druge strane ne može biti u potpunosti nezadovoljan odzivom građana na vakcinaciju u kantonu Sarajevo. 

Prema njegovim riječima kada se sve sabere, u sarajevskom kantonu vakcinisano je preko 50 posto stanonvištva.

Sa Vranićem smo govorrili o vrstama vakcina i problemu kod 'AstreZenece', koju građani Sarajeva uglavnom izbjegavaju.

"Sigurno smo do sada vakcinisali 70 posto stanovništva sa AstromZenecom i do sada nemamo nijednu komplikaciju. Očito je da je ova vakcina od samog početka imala loš PR" rekao je Vranić.

Osvrnuli smo se na špekulacije da se narodski rečeno 'preko štele' u Zetri vršilo vakcinisanje 'Pfizerovom' vakcinom.

Upitali smo ga da prokomentariše izjave sada već bivšeg direktora Hitne pomoći Sarajevo, Adema Zalihića, koji je rekao da je prilikom posjete ovoj ustanovi, Vranić za piće, navodno tražio viski.

 

“Ministar Vranić je neposredno nakon dolaska na svoju funkciju došao u službenu posjetu Hitnoj pomoći. I mi smo se naravno ponijeli kao pravi domaćini, dočakali ministra kako to i dolikuje i zaželjeli mu dobrodošlicu. No, ministar Vranić je prvom svojom rečenicom pokazao o kakvom profilu ličnosti se radi.

Naime, na uljudno i toplo pitanje našeg osoblja šta želi piti odgovorio je – viski. Svi prisutni, čak i njegova pratnja, su se zbunili i pogledali prema meni, očekujući nekakavu burnu reakciju na ovu nisku provokaciju, ali sam njemu u inat ostao hladan. Podsjetila ga je servirka da smo zdravstvena ustanova i da se ne služi alkohol – napisao je na Facebooku Zalihić.

To ga međutim, dodao je, nije pokoloebalo da ustraje u provokaciji i zatraži od mene da pošaljem nekoga u Merkator, koji je u neposrednoj blizini, da kupi flašu viskija. Znao je ministar tačno kome, gdje i šta naručuje".- napisao je, između ostalog na svom facebook profilu Zalihić.

CIjeli razgovor sa Harisom Vranićem pogledajte u priloženom videu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo

6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.