19.8.2021. 18:44
0
"Kada smo se mi vakcinisali, AstraZeneca nije bila na raspolaganju. Ja sam se vakcinisao u zgradi Vlade i možda smo pogriješili što to nismo uradili u Zetri"
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto održao je danas pres-konferenciju. Govorio je, između ostalog, i o vakcinaciji članova Vlade Kantona Sarajevo zbog čega su u proteklom periodu bili izloženi kritikama.

Kako je naveo, puna četiri mjeseca kasnije, u trenutku kada su imali informacije o dolasku većeg broja vakcina, tada su odlučili da se vakcinišu.

Danas je premijer KS govorio za Source portal. S obzirom na informacije o 'tajnoj' vakcinaciji članova Vlade KS i pojedinih ministara na njihovim radnim mjestima, pitali smo Fortu da li duguje građanima Sarajeva izvinjenje?!

Tokom razgovora govorili smo i o ostalim problemima koji su vezi sa Kantonom Sarajevo, a dotakli smo se i nedavno završene Parade ponosa, koja je održana u glavnom gradu BiH.

Spomenimo da smo se neformalnom razgovoru dotakli  i  najavljenih restrikcija za nevakcinisane, koje su bile jedna od tema na današnjoj press konferenciji. Premijer Forto nam je otkrio da bi se odluka o evenutalno takvim mjerama trebala donijeti u narednom periodu.

Cijeli razgovor pogledajte u priloženom videu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.