25.8.2021. 12:45
0
Od 'Jelaha iz Krajine' do priglavki iz Lukomira u Titovoj: Propusti i gafovi čelnih ljudi Naše stranke u posljednjih mjesec dana
Dešavanja u i oko Naše stranke i izjave njenih članova u posljednje vrijeme privlače veliku pažnju bh javnosti. 'Kućica u cvijeću', 'pečenjara', misteriozni objekat u Titovoj ulici ili kako se to na kraju ispostavilo, mjesto za prodaju suvenira, tačnije priglavki iz Lukomira, smješteno u Općini Centar, samo je još više dalo prostora i materijala opoziciji u KS i njenim simpatizerima da saspu drvlje i kamenje po Našoj stranci i vladajućoj koaliciji 'Trojke'.

Ako rezimiramo, svojim gafovima i postupcima, Edin Forto, Srđan Mandić, a nešto ranije i Predrag Kojović, nisu se nikako proslavili.

Njihov koalicioni partner i predsjednik Naroda i pravde, Elmedin Konaković, je tako prije nekoliko dana javno priznao da je vakcinisanje članova Vlade KS u kabinetima, bio autogol.

U intervju koji smo sa premijerom Edinom Fortom uradili prije nekoliko dana, pitali smo ga da li osjeća potrebu da se zbog takvih postupaka izvine građanima Sarajeva?

"Ako vi mislite da dugujem izvinjenje građanima, meni to neće biti problem.  Možda smo pogriješili što smo to uradili u kabinetima, vjerovatno bi bilo bolje da smo to uradili u Zetri. Kada smo se mi vakcinisali AstraZeneca nije bila na raspolaganju. Pfizera nije nestalo, nego je dogovor bio da se daj dan pošalje 90 onkoloških pacijenata na vakcinisanje, a poslan je mnogo veći broj, zato je i nastao problem, rekao je Forto za Source portal. 

Cijeli intervju sa premijerom Fortom pogledajte OVDJE.


Osim toga, veliki dio javnosti zamjerio je Forti i još uvijek aktualnom predsjedniku Naše stranke, Predragu Kojoviću, na otvorenoj podršci koju su prije desetak dana iskazali prema pripadnicima LGBT populacije. Tada su bili jedni od rijetkih političkih funkcionera, ako ne i jedini, koju su učestvovali na sarajevskoj Paradi ponosa. Ovo svakako ne možemo smatrati njihovim propustom, ali im takvi potezi, vjerovatno, ne idu u prilog s obzirom na stav većeg dijela javnosti prema ovom događaju.


'Jelah iz Krajine'

Predrag Kojović će svakako još neko vrijeme ostati memorisan u glavama građana BiH po svojoj izjavi o 'Jelahu iz Krajine'. Naime, Kojović je komentarišući ekološku osviještenost muškarca iz Jelaha koji je natjerao dvoje dijasporaca da pokupe smeće bačeno u rijeku, pokazao nespretnost iz geografije.

"Uvijek sam impresioniran upadljivom čistoćom u Krajini. Sad znam i zašto je tako - Krajišnici vole svoju zemlju", napisao je on na Twitteru. U odgovorima ispod ovog tvita brojni građani su mu odmah ukazali na propust, a u izjavi za naš portal Kojović je prokomentarisao svoj gaf riječima: 





"To je lapsuz. Sugerisali su mi da maknem taj tvit, nisam htio. To je moja greška, koju priznajem. Ja sam jedan od političara koji najčešće boravi u Krajini, mogu vam preporučiti gdje da dobro jedete kada idete kroz Krajinu, a znam gdje se nalazi i Jelah, moja majka je sa tog područja. Prihvatam ismijavanja, ali bolje je da napravim tipkovne greške nego da me optuže da sam ukrao 10 miliona maraka na respiratorima, ili da sam nekoga nezakonito zaposlio" rekao je Kojović u intervju za naš portal.


'Kućerak' u Titovoj

Kao šlag na tortu, stigla je priča oko izgradnje kućice u Općini Centar, predviđene za prodaju suvenira ili bolje rečeno priglavki iz Lukomira, na kojima su navodno izvezeni rekviziti BiH. Vlasnik ovog objekta je Enes Hodžić još jedan od članova Naše stranke, koji je kako prenose mediji bio jedan od kandidata za općinsko vijeće na lokalnim izborima. On je jučer za naš medij negirao te tvrdnje. Njegovu izjavu možete vidjeti na ovom linku.

Već nekoliko dana ovaj objekat je predmet ismijavanja na društvenim mrežama, pa su građani Sarajeva poznati po duhovitosti, bili kreativni i ovaj put.

Može biti slika sljedećeg: vatra i na otvorenom

Na naše pitanje čemu služi novoizgrađeni objakat, načelnik Općine Centar Srđan Mandić kratko je prokomntarisao.

"Ono što vam sad mogu reći jeste da će objekat u hitnom roku biti uklonjen. U međuvremenu ćemo ispitati okolnosti pod kojima je postavljen, ima više mogućnosti i ne bih sada špekulisao. Očekujem da bi već sutra mogli staviti tačku na ovo, najkasnije u roku 48 sati. Objekat neće biti na navedenoj lokaciji, već je pokrenuta procedura za njegovo uklanjanje, izjavio je Madić za Soruce.

Malo je nelogično da kao načelnik, Srđan Mandić nije baš najbolje bio upućen u infrasturkurne radove koji se izvode na samo 100-injak metara od zgrade Općine.

4. septembra je na rasporedu vanredni izborni Kongres Naše stranke, na kojem će biti izabran novi lider u ovoj političkoj opciji, a po svemu sudeći to će biti sadašnji premijer KS Edin Forto, čiji će primarni zadatak biti da prije svega konsoliduje uzdrmane redove Naše stranke i vrati povjerenje glasača, jer s obzirom na protekla deševanja, opozicija zadvoljno trlja ruke.


Novinar: Admir Oručević







 

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.