22.10.2021. 9:15
12
Marić: Ne vidim razlog za hapšenje Dodika. Zašto mu Komšić i Džaferović nisu oteli harmoniku, kad stoje na braniku otadžbine
Hoće li biti rata u BiH, pitanje koje se ovih dana, najviše provlači kroz bh. medije.

Dodik svojom ratnohuškačkom retorikom, čije razloge najbolje poznaje on sam, potpirio je i uznemirio sve građane BiH.

Nedavno je kazao da ukoliko se NATO odluči intervenirati na podučuju RS-a, biti primoran da pomoć potražiti od svojih prijatelja, aludirajući vjerovatno na Rusiju i Kinu.

Po ovom pitanju, zatražili smo stav iz ambasada ove dvije zemlje u BiH, ali do sada nismo dobili nikakav odgovor na naše upite.

Da li su Rusija i Kina spremne reagirati i boriti se za Dodika?

"Sve ovo što Dodik radi je pravljenje magle, da bi pokrio afere u koje je umiješan. Očajnički potezi da održi pažnju građana i da nacionalizmom da pridobije birače za sebe. U BiH u kojoj je prije 30 godina bio rat, sukobe ne bi smjeli spominjati. One nema podršku Rusije ni Kine, jer da je ima, on bi to rekao. Čak nema više ni podršku ni Vučića, tako da gubi podršku na svim poljima. Dodika ne traba shvatati ozbiljno u prijetnjama", kazala je za Source politička analitičarka Ivana Marić.

Željko Komšić je u razgovoru za N1 kazao da je SIPA može uhapsiti svakoga. Kako bi izgledalo hapšenje Dodika, da li bi u tom slučaju aktivirao mehanizme svoje odbrane?

"Dodik računa da će ljudi pomisliti da je Rusija spremna ratovati za njega na području BiH. Njima odgovara da uz pomoć tog tipa 'korisnih idiota', postižu neke dogovore na sa drugim svjetskim silama na drugim teritorijama. Rusiji BiH nije toliko zanimljiva, nemaju oni posebnu korist od naše zemlje, ali dobro im dođu aduti u rukama za neke druge partije koje igraju sa Amerikancima i Evropskom unijom. Načelno će nekada podržati, ali ratovati za Dodika neće. Ne vidim za sada razlog da se Dodik hapsi, jer nismo do sada iskoristili sve ono što postoji, a tu prije svega mislim na Općinski, Kantonalni i Vrhovni, pa tek onda Ustavni sud. Zašto ga upravo taj Komšić i Džaferović nisu spriječili da unese harmoniku, kada je on to najavio. Imali su instrumente, bar da ga to spriječe", govori Marić i dodaje:

"Vole se praviti heroji, što nisu došli, pa mu oteli tu harmoniku?! Smijete li vi unijeti harmoniku i piti alkohol na svom radnom mjestu, nisu ga spriječili, jer SDA i DF-u to odgovara, jer i oni gube podršku birača, pa je pokušavaju vratiti na neki način. Kao, mi smo na braniku otadžbine, a ne mogu Predsjedništvo odbraniti. Pravi način je udariti ih na finansije, a ne na naciju, kao u slučaju farmaceuta, kada je Elmedin Konaković kazao da neće prodati lijek na prostoru Kantona Sarajevo, tamo gdje trojka vodi procese, ukoliko bi eventualno odlučili da se akredituju preko te neustavne agencije za lijekove", kazala je Marić.


(Admir Oručević)

 
RSDodik
12
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.