22.10.2021. 14:31
0
Detalji ubistva koje je šokiralo svijet: Fotografije sa mjesta događaja, slavni glumac nije prestajao plakati. Ubijena Hayla Hutchins objavila sliku na kojoj je bio Alec Baldwin

Na snimanju filma "Rust" svi su bili složna ekipa, a tragično preminula Hayla Hutchins koji dan prije smrti objavila je fotografiju sa seta. Na njoj je bio i Alec Baldwin.

Tragični događaj u kojem je holivudski glumac i producent Alec Baldwin nehotice usmrtio snimateljicu Haylu Hutchins i teško ranio redatelja Joela Souza danas je udarna tema svih svjetskih medija. Nezapamćena tragedija zasigurno će ostati najveća životna trauma proslavljenog glumca. Baldwin je zaljubljenike u film i televiziju osvojio ulogama u filmovima kao što su "Bubimir" i "Lov na Crveni oktobar", a njegov talent za komediju do punog je izražaja došao genijalnom ulogom u seriji "Televizijska posla". 

Fox News objavio je i prve fotografije i snimku s mjesta tragedije, a na njima se vidi filmski set prepun policijskih vozila i istražitelja, kao i mjesto nesreće ograđeno policijskom trakom.

Fotografije pogledajte OVDJE.

“Baldwin je dobrovoljno došao razgovarati s istražiteljima i nakon razgovora s njima je otišao”, rekao je Juan Rios iz Ureda šerifa za Guardian.

”Prema istražiteljima, čini se da je scena koja se snimala uključivala korištenje vatrenog oružja iz kojeg je pucano. Detektivi istražuju kako je i koja vrsta projektila ispaljena”, rekao je Rios.

Glumčev glasnogovornik također je potvrdio da se na setu dogodila nesreća koja je uključivala zatajenje vatrenog pištolja s ćorcima, a lokalni mediji izvijestili su da je Baldwin viđen u četvrtak ispred šerifova ureda u suzama, no za komentar nije bio dostupan. Prema informacijama Baldwin nije prestajao plakati nakon nesretnog događaja.


Reditelj pušten iz bolnice


Reditelj Joel Souza kojeg je Alec Baldwin  ranio na snimanju filma ‘Rust’, otpušten je iz bolnice, javlja Mirror. Redatelj se javio britansko-američkoj glumici Frances Fisher (69) te joj je potvrdio da je napustio bolnicu gdje je proveo nekoliko sati. Voditeljica Kate Garraway u emisiji Good Morning Britain izjavila je da još nisu poznati detalji o Joelovom zdravstvenom stanju. Jedino što je mogla otkriti je da se sada osjeća bolje.

Ko je bila Hayla Hutchins?

Prema njenoj web stranici, Hutchins je bila iz Ukrajine, a odrasla je u sovjetskoj vojnoj bazi u Arktičkom krugu, piše BBC. Studirala je novinarstvo u Kijevu, a film u Los Angelesu. Časopis American Cinematographer ju je 2019. proglasio "zvijezdom u usponu". Bila je direktorica fotografije za akcijski film "Arhenemy" 2020., redatelja Adama Egypt Mortimera.


(Admir Oručević)

SADUbistvo
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.