1.11.2021. 11:28
1
Dok Dodik govori o 'dizanju vojske' i odcjepljenju, ne obraća pažnju na ovaj problem: Federacija je puno razvijenija od RS-a, ali ukoliko dođe do odcjepljenja, sigurno je da niko ne dobiva!
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Predsjedništvo BiH ne može "dići" vojsku protiv Republike Srpske, osim ilegalno, kao i da policija ne smije da prelazi entitetsku liniju.

Dodik je rekao da takve prijetnje lider SDA Bakir Izetbegović, ionako ne upućuje Srbima, već strancima, ne bi li svijet zaplašio ratom.

I dok su Dodiku puna usta rata, pažnju ne obraća, a definitivno bi trebao, na sitauaciju u privredi i ekonomiji BiH, pa i entiteta RS. Divljanje cijena koje je uzrokovala pandemija koronavirusa donosi veliku zabrinutost i nepoznanicu šta građanima BiH donosi budućnost ukoliko se takav trend nastavi.

U kakvoj je poziciji privredna grana u Federaciji i RS-u, te koliko joj ratnohuškačke retorike u današnjem vremenu idu u prilog?

O ovoj temi razgovarali smo sa Suadom Ećom, generalnim direktorom Ećo Companyje i predsjednik Asocijacije drvne industrije i šumarstva u VTKBiH.

Razgovor pogledajte u priloženom videu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo

 
1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.