8.12.2021. 22:05
0
Sivro za Source otkriva čime je razbjesnio Edina Fortu: Od početka je bio iznerviran, a 'pukao' je kada sam mu rekao, da su radnici spremni donirati 5 KM 'Vladi sa posebnim potrebama'...
FOTO: hayat
Predstavnici nekoliko sindikata u Kantonu Sarajevo posljednjih 15-ak dana traže rješavanje problemima, a kao glavne i odgovorne za to smatraju Vladu Kantona Sarajevo.

Pregovori između Vlade KS i sindikata traju već neko vrijeme, a tim povodom održan je i današnji sastanak predstavnika sindikata i Vlade KS.

Međutim sasatank je očigledno krenuo u pogrešnom smjeru, a sve je moglo kulminirati i fizičkim obračunom.

Upitali smo Sivru šta se danas izdešavalo, a on nam je u kratkoj izjavi potvrdio pisanja medija. Na pitanje zbog čega ga je Forto pozvao na fizički obračun, Sivro je uizjavi  za SOurce kazao:

"Zato što je od početka bio iznerviran, posebno jer su svi s ove strane rekli da ne prihvataju ponudu, da je ponuda uvredljiva,  a "pukao" je kada sam rekao da sam spreman da potpišem Sporazum o osnovici od 310, kako bi 5 KM radnici donirali 'Vladi sa posebnim potrebama' kojoj treba pomoć da ispuni sva obećanja", kazao je Sivro za Source.

Iz prethodno navedenih razloga kao i činjenice da Vlada Kantona Sarajevo u pregovorima, kako je naveo, ponižava radnike u predškolskim ustanovama i osnovnim školama, predstavnik Kantonalnog odbora SSOOiO FBiH KO KS neće prisustvovati pregovorima.

(Admir Oručević)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.