10.12.2021. 11:09
1
Ugledni arhitekta o nelegalnoj gradnji u Sarajevu: Napravi tri sprata stanova, a onda naknadno traži da napravi još jedan sprat. Na lijevoj strani Miljacke vide se objekti koji su otišli previše.
Najbolji fudbaler svijeta Lionel Messi nalazi se u ozbiljnom poslovnom problemu koji bi ga mogao koštati pravo bogatstvo.

Kako prenosi list “El Confidencial”, argentinski as je platio 30 miliona za hotel u Sitgesu, gradu u blizini Barcelone, a da nije znao da je ovaj objekt predviđen za rušenje. Poslovni čovjek Francisco Sanchez prodao je hotel igraču za više od 30 miliona eura, uvjeravajući ga da ne postoje urbanistički problemi. Lagao ga je. Dotični hotel trenutno se zove MiM Sitges, njime upravlja lanac “Majestic” i nalazi se na Aveniji Sofia u Sitgesu.

Sigurni smo da bi se nakon dublje analize mogli pronaći slični primjeri i u našoj zemlji.

Ovim povodom danas smo razgovarali sa uglednim arhitektom i poznavaocem sarajevske historije, Mufidom Garibijom.

Problem nelegalne gradnje u Sarajevu nije nikakva novina, ali nas je zanimalo da li su kroz historiju zabilježeni slučajevi rušenja velikih objekata, poput hotela ili stambenih zgrada, zbog nelegalnog građenja.

Poslušajte šta je rekao za naš portal.


Novinar: Admir Oručević

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.