20.5.2022. 12:05
1
"Tačne su priče da pojednicima dobro dođe boravak zatvoru, jer vani nemaju ni kuće, ni hrane. Preko 50 ubica je trenutno ovdje, znate li šta to znači"
Direktor Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Sarajevo Faruk Zubčević govorio je za Source portal.

Na mjesto direktora KPZ-a Sarajevo prvi put imenovan je krajem 2017.godine, nakon što je došlo do smjene dotadašnje uprave zatvora zbog sigurnosnih propusta utvrđenih nakon što je iz te ustanove pobjegao Amel Sejfović. 

Krajem protekle godine odlukom Vlade Federacije BiH, nastavio je obavljati tu dužnost i u naredne četiri godine.

Sa Zubčevićem smo govorili o stanju u KPZ Sarajevo, te koliko se posmatrajući sa sigurnosnog aspekata stanje promijenilo u protekle, nešto više od četiri godine.

Pitali smo našeg sagovornika koliko se često vrše pretresi u ovoj pritvorskoj jedinici, kao i koji pritvorenici danas čine većinu u ovoj ustanovi.

Zubčević nam je otkrio jedan pomalo iznenađujući podatak da je u KPZ Sarajevo trenutno priotvoreno preko 50 osoba optuženih za teška krivična djela ubistva.

Cijeli razgovor pogledajte u priloženom videu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.