26.7.2022. 8:55
4
Zahiragić 'izdominirao', Sebija branila supruga, Mijatović krenuo na Zahiragića, Kasumović 'urlao' sa masom: Najzanimljiviji detalji jučerašnjih protesta
Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić na svom je profilu na Facebooku komentirao sinoćnji incident na protestima ispred OHR-a, optuživši SDA da je zloupotrijebila i ovaj skup.

“Prije par dana smo imali priliku vidjeti, nakon odluke o njihovom kažnjavanju od strane Centralne izborne komisije, kako je SDA još jednom sama sebe uhvatila u laži. A odavno je naš narod utvrdio da “ko laže taj i krade”.

Najavio haos

Naravno da nikada neću zaboraviti kako je Bakir Izetbegović zloupotrijebio moje opredjeljenje da pitanje revizije tužbe protiv Srbije nije pitanje jedne stranke ili jednog naroda nego pitanje pravde za sve žrtve i satisfakcija za sve građane Bosne i Hercegovine koji su preživjeli agresiju.

Tada sam učinio sve da skup u Vijećnici bude multetnički, da se odazovu lideri opozicionih stranaka, članovi ratnog Predsjedništva BiH, nevladinih organizacija i civilnog društva. Svi znamo ishod i bestidnu laž koja nam je na tom igrokazu servirana od strane Izetbegovića.

On se čudio zbog toga što njih nismo kontaktirali i pozvali na proteste, te najavio da će biti haos.

Ako su SDA “jurišnici” spremni krasti u vrijeme korone, kada je bilo najpotrebnije da se brinu za narod, onda je potpuno normalno i da pokušaju na sve načine, milom ili silom, da odbrane svoje pozicije u vlasti.

Priznajem, podcijenili smo njihovu želju za ostankom na vlasti. Na svu sreću do, za njega i SDA, priželjkivanog haosa nije došlo, rekao je Nikšić.


REZIME PROTESTA

Sukob Zahiragića i Mijatovića

Haris Zahiragić, kanotnalni zastupnik SDA, sukobio se jučer sa učesnicima protesta ali i sa političkim oponentima.

Snimak koji je objavljen jasno je pokazao ponašanje mladog političara na šta je reagirao u svom saopštenju. 








Čovjek koji za sebe na snimku tvrdi da je borac Armije RBiH, a Zahiragić da je desna ruka Fuada Kasumovića (što je prema vlastitoj tvrdnji kasnije saznao) nije bio jedini sa kim se sukobio. U žustroj rasrpavi bio je i sa kolegom iz SDP-a Vojinom Mijatovićem. Incident se dogodio prilikom pokušaja predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da se obrati prisutnima.




Svoj trag ostavio je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović koji je povicima u određenim momentima pokazovao svoje nezadovoljstvo




.
Aplauz za bračni par Izetbegović

Među prvima na proteste došao je i bračni par Izetbegović, koje su prisutni pozdravili sa aplauzom. Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a, došla je ogrnuta zastavom BiH.

Pored njih, na protestu ispred zgrade OHR-a bio je već spomenuti predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

‘Nezgodan’ momenat imao je i lider SDA stranke, Bakir Izetbegović, kojeg je u dijalogu sa sugrađankom branila supruga Sebija Izetbegović.

“Možete li nam svima sad objasniti zbog čega ste to potpisali”, čulo se pitanje građanke postavljeno lideru SDA u prolazu.

Izetbegović se kraj sagovornice nije dugo zadržao, a njegov kratak odgovor nije bilo moguće čuti zbog mase okupljenih.

Ipak, nešto glasnija je bila njegova supruga Sebija Izetbegović, koja se odlučila da priđe građanki sa porukom da se edukuje.

“Ne možete lupetati tako, čitajte malo, pojma nemate”, čuje se direktorica KCUS-a, na šta joj je građanka odgovorila da je fakultetski obrazovana.

Možemo samo pretpostaviti da se pitanje upućeno lideru SDA-a odnosilo na njegov potpis na tzv. ‘Mostarski sporazum’, za šta mnogi ovih dana tvrde da je trasiralo put ka trenutnim dešavanjima.

Video pogledajte OVDJE.



(Admir O.)

 

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.