16.9.2022. 17:40
0
Tuga i bol, klanjana dženaza mladom Eldaru Karavdiću, riječi imama: "I mene je ovo sve pogodilo, ali evo, zaista molim Allaha da se Eldar sada sretne sa svojim pravim roditeljima"
Danas je klanjana dženaza mladom Eldaru Karavdiću, nakon što je prije nekoliko danas objavljena vijest da je nažalost izgubio bitku sa teškom bolešću.

Eldar se skoro cijeli život borio sa vetrenjačama. Odrastao u SOS Dječijem selu u Sarajevu, jer je u ranoj mladosti, tokom agresije, ostao bez svojih bioloških roditelja. Uspio se izboriti sa životnim nedaćama, završiti faklutet, ali na kraju je ipak teška bolest bila prejaka za ovog mladića.

Imao je potresna iskušenja da se zaposli  i da nađe svoje mjesto - o čemu je govorio za medije.

Slika koju smo danas zatekli na posljednjem ispraćaju ovog mladića, najbolje pokazuje, da je Eldar kroz cijeli svoj životni koračao uglavnom sam. Posebno je bio emotivan trenutak kada je njegov tabut spušten u kabur. To su uradili njegovi prijatelji, a običaj je da to uradi porodica preminulog. Među masom ljudi koji su ga danas došli ispratiti, uglavnom su se mogla vidjeti mlada lica. Imam koji je klanjao dženazu, na kraju je emotivno rekao prisutnima:

"I mene je ovo sve pogodilo, ali evo, zaista molim Allaha da se Eldar sada sretne sa svojim pravim roditeljima", kazao je imam.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.