23.9.2022. 11:09
2
"Da je Bećirović makar rekao 'Hu is ju' ili "Hau jes no', ovako ništa. Bakir na engleskom nije odgovorio na pitanje, već je vjerovatno imao pripremljen odgovor koji je uvježbao"
"To su sve likovi koje mi poznajemo godinama, osim gospodina Hadžikadića, koji još nije svjestan bh. stvarnosti, tako da ne možemo biti ponosni na ove kandidate. Njihovi dosadašnji rezultati su poznati svima".

O sinoćnjoj debati koja je privukla pažnju javnosti, govorili smo sa političkom i ekonomskom analitičarkom Svetlanom Cenić, koja je naglasila da će nakon ovih debata najviše može profitirati jedan čovjek.

"Gospodin Komšić je ovakvim nastupima kandidata učvrstio svoju poziciju, iako ni on nema neke rezultate do sada, ali bez obzira na to, ovakvi nastupi će ga učvrstiti. Već vidim da možemo očekivati Bakira Izetbegovića i Željka Komšića u Predsjedništvu, tako mi djeluje. Za gospodina Bećirovića su se opredjelili ljudi najviše zbog toga što je on kandidat udružene opozicije, to nisu njegovi redovni glasači koji su iz SDP-a. Nažalost, sa ovakvim nastupima, bojim se da će glasači reći, 'Onda ću radije dati Komšiću glas ili Izetbegoviću' za kojeg ne bi inače glasali", smatra Cenić.

Svetlana Cenić: Gdje je ona glupača što je iz pretrpanog mostarskog kluba  slala video i pozdravljala Fortu?
Svetlana Cenić

Bakir Izetbegović 'poentirao' sa engleskim jezikom.

"Mislim da je tu bilo dosta režije, jer Izetbegović na onakvom engleskom nije odgovorio na pitanje novinara, jer ga je on pitao šta bi ste vi rekli o Izborno zakonu kada bi se obraćali na engleskom jeziku. On je očigledno naučio svoj odgovor, koji nije imao veze sa tim pitanjem.

 - S druge strane gospodin Bećirović očigledno ne zna da kada su u pitanju sučeljavanja, novinar može da pita svašta. Pogledajte šta se dešava na debatama u Americi, tu ima pitanja da se čovjek baš zapita, 'Gospode Bože kakva su ovo pitanja'...ne može se reći da je to kviskoteka. Onaj ko govori jezik, mora znati govoriti. Meni sada da u pola dana ili noći da me pitate nešto na engleskom, ja ću vam odgovoriti. Makar da je rekao 'Hu is you' ili ili 'how jes nou', da ispadne duhovito iz zafrkancije, a ovako je ostavio u nedoumici glasače kada je njegovo poznavanje engleskog jezika u pitanju. Ako je već zahtjevao uplatnice od bBAkira Izetbegovića, morao je progovoriti i na engleskom jeziku. Vrhunac svega je bio gospodin Hadžikadić koji je kao trebao ocijeniti engleski...", izjavila je Cenić i dodala:

"Zaključak je da to nisu kandidati za one koji znaju engleski jezik, koji znaju, koji kritikuju...Ovo je bila predstava za one, njih 90% glasača, koji ništa ne znaju, ali dobro znaju šta je koji političar kome rekao. Bećirović i Izetbegović su imali takve gafove u posljednje vrijeme, da je to nevjerovatno" zaključila je Cenić.

 

(Admir O.)

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.