2.12.2022. 10:55
3
Ko je izdajnik: "Poslanici SDP-a i Osmorke glasali su već za Dodika, dajte molim vas, treba sabrati dva i dva i sve je jasno!
Nakon što je SNSD danas dobio četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, poslanik u NSRS-u, Nebojša Vukanović, uputio je određene optužbe Nikšiću, a i SDP-u kao stranci. Osvrćući se na taj događaj, Nikšić je rekao sljedeće:

"Rekli ste da imate znakove kako će glasati svaki od poslanika opozicije da bi spriječili prevare. Pa nismo baš ni mi 'od jučer', znamo i mi s kim imamo posla. Osigurali smo da se zna kako su naši poslanici glasali. Pozivam vas da to dokumentujete i objavite, a ja sam spreman dokumentovati svima pa i ovom bolesnom tipu, koji pljuje i laže vjerovatno da zametne trag, kako su glasali naši zastupnici", dodao je Nikšić.

Nikšić je opoziciji poručio da "traže izdajnika među sobom".

Na njegove riječi optužbe danas je putem našeg portala opet reagovao Nebojša Vukanović.

"Po mom mišljenju ako je gospodin Duratović iz "Pokreta za državu" izabran glasovima  SNSD-a za potpredsjednika NSRS-a, i ako su poslanici SDP-a i Osmorke glasali za Dodika u Parlamentu BiH, zbog čega bi ovdje glasali protiv njega. Dajte molim vas, treba sabrati dva i dva i sve je jasno", rekao je Vukanović za naš portal.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić sinoć je demantovao tvrdnje da su zastupnici ove stranke u okviru PzD-a glasali za SDS-ovu listu, umjesto za PDP-ovu, te tako omogućili SNSD-u četvrtog delegata u državnom Domu naroda. Čak je je Vukanovića nazvao "bolesnim". 

"Sad smo mi za Nikšića smo mi bolesni, ali dobro imat će vremena da polaže račune narodu, jer napravio je pakt sa đavolom, kada je ušao u vlast sa HDZ-om i SNSD-om, a to nije obećavao koliko se ja sjećam. Toliko je bilo nekorektnog ponašanja od strane SDP-a i Vojina Mijatovića, nedavno nas je ponizio kada smo došli na sastanak. Svi oni "trčkaraju" oko Dodika sada. Mi smo mnogo pomogli, koliko smo mogli, da Bakir Izetbegović izgubi glasove za Predsjedništvo, s druge strane SDP je napravio koalciju sa SDA i prave nama političku štetu preko koje smo prošli", smatra Vukanović.

Ističe nda on nije sudija, te da je Nikšić imao dobre namjere, ne bi čekao posljednjih pet minuta.

"Dogovor bi se postigao ranije i ne bi se tajno sastajao sa Dodikom više puta. Ako ste vi Nebojšu Radmanovića izabrali u Predstavničkom domu, vi ste izabrali partenera, svaka druga priča je suvišna. Nije sve u živoj lovi, kada se govori u trgovini, novac se se ne uzima na takav način kao što Nikšić kaže,  eć ljudi dobiju pozicije koje kasnije služe za izvlačenje novaca. Ministarske i direktoreske pozicije, znamo mi kako funkcioniše ovaj sistem. Bošnjaci ne žele pristojan i korektan odnos, a Osmorka i SDA su nam zabijali nož u leđa i pravili paktove sa Dodikom", rekao je za Source Nebojša Vukanović.


(Admir O.)

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.