4.12.2022. 16:51
10
Sarajevski glumac o crtanom filmu u bh. kinima, u kojem je glavni lik gej: To su šejtanske vesvese, užas. Treba zabraniti film u kinima

Počelo je prikazivanje animiranog filma pod nazivom "Čudesan svijet" u kinima širom BiH.

Ovo diznijevo ostvarenje naišlo je na brojne kritike roditelja, s obzirom da se glavni junak u njemu pojavljuje kao homoseksualac.

Film se vrti oko porodice Klejd, opisane kao "legendarna porodica istraživača". Njihov sin Itan je otvoreno homoseksualac i privlači ga njegova simpatija, Diazo.

U Novom Pazaru povučen film sa repertoara

Kulturni centar u Novom Pazaru povukao je sa repertorara, na zahtjev roditelja, animirani film "Čudesni svet", u kom je glavni lik homoseksualac, potvrđeno je radiju Sto plus u toj ustanovi.

Iz te ustanove su naveli da nisu imali uvid u sinopsis filma, te da su se obratili distributeru da im ubuduće šalje detaljnije opise radnje filma.
 
Dodali su i da je distributer uputio izvinjenje gledaocima.

Danas smo mišljenje o svemu zatrražili od poznatog sarajevskog glumca Adnana Haskovića kojeg smo zatekli na snimanju filma u  Bodrumu, poznatom turskom odmaralištu, omiljenom i među gostima sa Zapadnog Balkana, gdje Hasković snima film "Moonchild" (op.a. Mjesečevo dijete), u produkciji Netflixa. 

"Od velikog obima posla nisam odmah upratio tu informaciju, ali sada tvrdim da je ovo užas. Šejtanske vesvese, kazao je Hasković i dodao: Treba zabraniti film u kinima. Djeci se ne smiju i ne mogu nametati i sugerisati stavovi i određene vrijednosti. Pogotovu vrijednosti oko kojih se vodi duboka dilema. Nisu izgrađene ličnosti sa stavom i ne mogu rasuđivati trezveno na osnovu naučnih činjenica i argumenata. Kada budu dovoljno zreli, tada neka za sebe donose odluke, tad će to biti njihov izbor. Djeca trebaju biti djeca i odrastati u okruženje bez manipulacije, ništa više od toga, rekao je Adnan Hasković za Source.


(Admir O.)

10
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.