15.12.2022. 20:13
8
Dok neko glavu ne izgubi na Stupu, neće se prestati sa ovim: "Eto ti mi objasni kako da pređem ulicu...!"
Pothodnik na Stupu služi sa siguran prelaz pješaka s jedne strane strane glavne saobraćajnice na drugu.

Ovaj pothodnik u funkciju je pušten davne 2014. godine, a glavna svrha mu je da sigurnost pješaka prilikom prelaza ovog  dijela saobraćajnice podigne na najviši nivo.

Ipak, danas smo zapazili da neki građani i dalje ne poštuju saobraćajne propise, ugrožavajući tako svoj život prilikom pretrčavanja ulice.

Mnogi to rade kako bi izbjegli plaćanje tramvajskih karti koje je neophodno kako bi pristupili tramvajskom stajalištu.

Kazna za pješake koji prelaze preko pješačkog prelaza kada je crveno svjetlo je 50 KM. Za prelazak mimo pješačkog prijelaza je 40 KM, a ukoliko se pješak nepropisno kreće van naselja, tada plaća 30 KM.

Danas smo jednoj mlađoj djevojci skrenuli pažnju nakon što je pretrčala ulicu da za takve stvari služi upravo pothodnik, ona nam je kratko odgovorila: Eto ti mi objasni za šta  služi pothodnik i kako da pređem ulicu!


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Nein Mustafić

8
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.